Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ηρθε η ώρα του Παπούλια να "παίξει μπάλα" στην Ευρώπη

Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό για τη Σύνοδο Κορυφής - Ο Κ. Παπούλιας επικεφαλής της αποστολής

- Υπάρχει νομικό κώλυμα αφού η Σύνοδος γίνεται σε επίπεδο αρχηγών κρατών
- Δεν μπορεί να εκπροσωπείται μια χώρα από τον υπουργό της των Εξωτερικών
- Όλο το παρασκήνιο της ματαίωσης των ταξιδιών Βενιζέλου και Κουβέλη στις Βρυξέλλες ως αντιπροσωπεία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο


Ούτε ο κ. Αβραμόπουλος, ούτε οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29/06 αφού υπάρχει νομικό κώλυμα.

Αυτό διαμηνύθηκε από την ΕΕ στην ελληνική πλευρά αφού η Σύνοδος είναι σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Έτσι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας είναι ο μόνος αυτή την στιγμή που μπορεί να εκπροσωπήσει την χώρα στην Σύνοδο Κορυφής αφού ο πρωθυπουργός είναι κλινήρης.

Για τον λόγο αυτό την Τρίτη στις 15:30 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια και με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου και όλων των συναρμόδιων υπουργών.

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του.

Το παρασκήνιο

Στην συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης έγινε και επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά τον οποίο κάλεσαν και είχαν συνομιλία σε ανοικτή ακρόαση.

Τότε ήταν που ο κ.Σαμαράς φέρεται να είπε στους δυο άλλους αρχηγούς ότι δεν μπορούν να μεταβούν επισήμως στις Βρυξέλλες με τον κ.Αβραμόπουλο αφού ο ίδιος θα είναι απών.

Όπως είπε ο κ.Κουβέλης όταν ο κ.Σαμαράς γίνει καλά, τότε θα μεταβούν και οι τρεις τους στις Βρυξέλλες για να γίνουν οι επαφές με τους Ευρωπαίους και οι διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον κ.Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάνε τώρα στις Βρυξέλλες την στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί και ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συγκροτηθεί η ομάδα διαπραγματεύσεων και όταν ο πρωθυπουργός γίνει καλά τότε να πάνε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί όμως στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Το ίδιο και ο Φώτης Κουβέλης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom