Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αρκετά! Η Χώρα πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα παγκοσμίως για το ευρώ

Τελετουργική Θυσία


Καλό θα ήταν έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα και να αφήσουμε τις προσωπικές εμμονές και την απέχθεια ενδεχομένως για την Ελλάδα -ή κάποια επιμέρους στοιχεία αυτής της χώρας- κατά μέρος. Θα μας βοηθήσει να σταματήσουμε να βλέπουμε την χώρα μας ως πρόβλημα στοιχείο κρίσιμο για να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια. Η θέαση της Ελλάδας ως πρόβλημα δεν εξηγεί την χρεοκοπία τις Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, τις Ιρλανδίας, της Κύπρου. Όλοι τους αλλά και το IMF όπως και το G20 ζητούν να αλλάξει η ευρωζώνη.
Η θέαση της Ελλάδας ως διεθνές πρόβλημα και ο διασυρμός της οδήγησε στην οικονομική αυτοκαταστροφή της και την άφησε με ενοχικό σύνδρομο χωρίς να μπορεί να θέσει ακόμη και τα πιο λογικά αιτήματα. Αυτό τελικά επέτεινε το πρόβλημα χωρίς να παράξει όφελος για κανέναν. Σήμερα η θέαση αυτή -ειδικότερα όταν εκφράζεται στο εσωτερικό και εξάγεται-απομονώνει την χώρα και τρέφει αυτούς που θέλουν την χώρα εκτός ευρώ ως απροσάρμοστη.  Αυτό πρέπει να σταματήσει. Κάθε λέξη από το εσωτερικό που να καταδεικνύει ότι η χώρα δεν προσαρμόζεται πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Η  χώρα πλήρωσε πανάκριβα την κρίση  του ευρώ  σε μια Ευρώπη που δεν ξέρει τι θέλει και βαδίζει τρία χρόνια  με δεμένα μάτια ψηλαφίζοντας. Το πλήρωσε και πιο ακριβά από κάθε άλλη χώρα στο κόσμο και στην ευρωζώνη.
Η  Χώρα πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα παγκοσμίως για να σωθεί το ευρώ και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης και όχι μόνο αυτό.
Η Χώρα πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα παγκοσμίως χωρίς να πετύχει τίποτα για την ίδια αλλά μόνο για το ευρώ, κι αυτό είναι από μόνο του διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Μας χρωστούν πάρα πολλά σε ηθικό επίπεδο! Έχουμε αποδείξει ότι  ως χώρα δουλεύουμε για την σωτηρία του ευρώ αντίθετα με κάποιους άλλους.
Παρακαλώ λοιπόν όλους τους Έλληνες και ξένους να συναχτούν με όσους λένε ότι πρωτίστως φταίει το ευρώ, ώστε να το μέτωπο αιτημάτων  που θα τεθεί σύντομα να είναι δυνατό να παράξει κάτι. Παρακαλώ να σταματήστε την εσωτερική  και διεθνή υπονόμευση  της χώρας και να  προσπαθήσετε να  αλλάξετε τον τρόπο που παρουσιάζεται την χώρα έξω. Η Ελλάδα έχει τα προβληματάκια της αλλά  είναι το  το μεγάλο θύμα και όχι ο δημιουργούς του προβλήματος.
Κάθε σκέψη για έξωση της χώρας από το ευρώ πρέπει να καταστεί διεθνώς ανηθικότητα και να αποτελεί εναλλακτική  μόνο εάν το επιλέξουν οι Έλληνες.
http://papaioannou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom