Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εισπρακτικό "σαφάρι" της Δημοτικής Αστυνομίας του Ζωγράφου


Δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς νομοθετικό πλαίσιο καθορίζει τα της κατάληψης πεζοδρομίου από τους Περιπτεριούχους.Εκείνο όμως που είδαμε σήμερα το πρωί με τα μάτια μας στη Λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου είναι η παραπάνω εικόνα (η Δημοτική Αστυνομία επί το έργον) κι επίσης ακούσαμε με τ' αυτιά μας τα παράπονα των ιδιοκτητών περιπτέρων για τα πρόστιμα που πέφτουν σαν το χαλάζι κατά την καλοκαιρινή περίοδο,όταν προστίθεται και το ψυγείο των παγωτών δίπλα σ' αυτό των αναψυκτικών.
Απ' ότι μάθαμε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτή,στην οποία στηρίζουν την παράβαση τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας και κόβουν κοστούμι 380 ευρό!
Κι όπως μας είπαν βγήκαν σήμερα παγανιά κατ' εντολήν της διοίκησης,χωρίς να διευκρινίζουν αν ήταν εντολή Δημάρχου,Αντιδημάρχου ή κάποιου προϊστάμενου.Κάτι βέβαια που λίγη σημασία έχει αφού το "σαφάρι" στόχο είχε τα πρόστιμα σε μια εποχή που η αγορά βρίσκεται σε κώμα!
Προσωπικά δεν θεωρούμε πως τα περίπτερα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Παπάγου,όποιος την περπατάει θα 'χει δει τα μύρια όσα.Από πακιστανούς με την πραμάτεια τους μέχρι Ρομά να πουλάνε... χαρτί κουζίνας,χώρια οι μαγαζάτορες με έπιπλα,ντουλάπες κλπ ογκώδη αντικείμενα και το κυριότερο σε όλες τις ειδικά διαμορφωμένες και χρωματισμένες ράμπες των ΑμεΑ να είναι παρκαρισμένα Ι.Χ.!Σε κάποιες περιπτώσεις τα ίδια τα κουβούκλια των περιπτέρων είναι το πρόβλημα κι όχι τα ψυγεία τους,αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς!!!
Επίσης αφού τα επιπλέον ψυγεία των περιπτεράδων δεν αποσύρονται κι απλά τον επόμενο μήνα τους ξαναβεβαιώνουν παράβαση και τσουχτερό πρόστιμο είναι φως φανάρι πως το κυνήγι είναι εισπρακτικό κι όχι για τη διευκόλυνση των πεζών.
Αφού λοιπόν ο Δημαρχός μας κύριος Κώστας Καλλίρης κόπτεται για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων,μάλιστα λίγο καιρό πριν είχε μοιράσει κι έντυπες φόρμες στα μαγαζιά για την υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων,τις οποίες παρεμπιπτόντως κανένας δεν φρόντισε να μαζέψει,μήπως θα έπρεπε να βρει έναν άλλο τρόπο να εισπράττει λογικά τέλη κατάληψης πεζοδρομίου από τα περίπτερα κι όχι να τα τσεκουρώνει τετράκις την περίοδο του καλοκαιριού για κατάληψη  επιπλέον μισού τετραγωνικού μέτρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom