Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση με ένα λείψανο;

Η εξουσία ανασταίνει και νεκρούς!

Της Κατερίνας Μηναδάκη
Μπορεί να σας κάνει εντύπωση αλλά μετά από τρεις μήνες και δύο εκλογικές αναμετρήσεις, επιστρέψαμε ακριβώς στο σημείο που ήμασταν στις αρχές Απριλίου! Με μία διαφορά...τότε τον πρώτο λόγο είχε το ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή της ΝΔ. Τώρα τον πρώτο λόγο έχει η ΝΔ με την πολύτιμη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ, να συγχιστεί, να συρθεί στην κάλπη δύο φορές, να ακούσει ...όσα σέρνει η παρασύρα από την υπόλοιπη Ευρώπη, να ακούσει ένα σωρό παραμύθια της Χαλιμάς και τελικά να επιστρέψει εκεί ακριβώς που ήταν!

Σε γραμμές μνημονιακές, υπό το καθεστώς φόβου και με τη δραχμή να πλανιέται σαν το φάντασμα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι οι 3 στους 10 Έλληνες επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τη γαλάζια παράταξη. Οι 4 στους 10 επέλεξαν να κάτσουν σπίτι τους και να κρατήσουν αποστάσεις από τους 300 του κοινοβουλίου ενώ όλοι οι υπόλοιποι μοιράστηκαν στα αντιμνημονιακά και στα υπόλοιπα κόμματα.

Μέσα στα υπόλοιπα είναι και τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ... ένα ΠΑΣΟΚ πεθαμένο, λείψανο! Ένα λείψανο όμως με 30 έδρες που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες τόσο στον Αντώνη (θέλω τρελά να γίνω πρωθυπουργός) όσο και στον Βαγγέλη (ήθελα και εγώ αλλά δε μου έκατσε). Ο μεν πρώτος θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση τελώντας δήθεν υπό την πίεση του ακυβέρνητου ελληνικού λαού αλλά επί της ουσίας εκτελώντας εντολές ευρωπαϊκές που θέλουν κόμματα μνημονιακά (με τη τζίφρα τους) να ελέγχουν τα κυβερνητικά πόστα.

Ο δε δεύτερος έχοντας την ελπίδα ότι με το τρόπο αυτό θα διατηρήσει κάποιες θέσεις αίγλης και εξουσίας, θα κρατήσει κάποιους ανθρώπους σε πόστα καίρια μέχρι και το Σεπτέμβρη οπότε και θα προχωρήσει στην αναγέννηση του κινήματος. Θεωρεί, δηλαδή ότι έτσι δίνει ένα φιλί ζωής στο άψυχο σώμα του ΠΑΣΟΚ! Εξάλλου στην εξουσία δεν είπε ποτέ κανείς όχι...κι έπειτα έχει και εκείνος εντολές να εκτελέσει....

Να λοιπόν πως η εξουσία ανασταίνει και νεκρούς!

Να λοιπόν πως κάποιοι μπορούν να συνεργαστούν ακόμα και με τους ...πεθαμένους μόνο και μόνο για να αγγίζουν την εξουσία σε μία χώρα που ψυχορραγεί και που κανείς δεν σκέφτεται τους πολίτες της....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom