Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κόλαση φωτιάς στην Αττική παραμονή των Εκλογών! Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα σε Π. Φώκεα,Κερατέα,Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Αγ. Αποστόλους και Μαραθώνα

Στη μάχη της κατάσβεσης και ο Στρατός

Σαν έτοιμοι από καιρό οι Νέρωνες περίμεναν τους πρώτους αέρηδες για να λαμπαδιάσουν την Ανατολική Αττική,η οποία καίγεται σχεδόν σε όλο της το μήκος από νωρίς το μεσημέρι όταν ξεκίνησε η πρώτη εστία στην Κερατέα.
Συμπτωματικά η ευκαιρία δόθηκε από το Στρατηγό Ανεμο παραμονή των Εθνικών εκλογών στη χώρα μας και δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη!

19:20 Αυτήν την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο ενώ καίγεται μία μάντρα με εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα.
19:10 Ένα πεζοπόρο τμήμα του Στρατού κινείται προς την Κερατέα για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.
18: 55 Οι 42 ηλικιωμένοι που εγκατέλειψαν το γηροκομείο της Π. Φώκαιας με την εντολή εκκένωσης, έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο Plazza Resort, στην Ανάβυσσο.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Παλλήνη. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
18:25 Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Πεντέλη στην περιοχή Ντράφι . Επιχειρούν 5 οχήματα της Πυρσοβεστικής. Επίσης φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ωρωπό, στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι. Η πυροσβεστική επιχειρεί με 9 οχήματα.
18:10 Πριν λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Σούλι, στον Μαραθώνα. Καίει δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 6 πυροσβεστικά οχήματα.

17:10 Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Σας γνωρίζουμε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Δροσιά Κερατέας βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Αττική. Προς το παρόν στους οικισμούς Συντερίνα, Αγιασμός, Καταφύγι και Παλαιά Φώκαια, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 20 οχήματα ΟΤΑ, 30 άτομα πεζοπόρο του ΠΣ. Τα 4 Α/Φ και το 1 Ε/Π επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης. Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Λόγω το ότι η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε μικτή οικιστική ζώνη, προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και του αστικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Επίσης, παρακαλούμε τους οδηγούς των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται οι κάτοικοι να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Δηλώσεις Δημάρχων
Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Θ. Λεβαντής, μίλησε στη zougla.gr και ανέφερε ότι κάποιοι κάτοικοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ τόνισε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Επίσης, ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης.

O δήμαρχος Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, μιλώντας στη zougla.gr έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς, ακόμη κι αν απειλείται η περιουσία τους. «Η φωτιά δεν ελέγχεται. Πάνω απ' όλα η ανθρώπινη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom