Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ποιος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος;


Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1963) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1968).

Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου (1969 -1973), εργάσθηκε στο δικηγορικό γραφείο Ince&Co στο Λονδίνο (1972). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II απ' όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο DES de Droit Public (1974).

Το 1976 διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του αδείας παρακολούθησε μαθήματα ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II. Το 1993 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου. Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του ιδίου Δικαστηρίου.

Διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσαντίνου Μητσοτάκη σε θέματα δημοσίου δικαίου (1991 - 1993) και μέλος της ΚΕΝΕ (1990-1991).

Από τον Οκτώβριο του 2005 άσκησε, παραλλήλως με τα καθήκοντά του ως δικαστικού λειτουργού, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση από την οποία υπέβαλε παραίτηση μετά την προαγωγή του σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.
πηγή
Σημείωση Ζείδωρον:Επειδή πρέπει να τα λέμε όλα να θυμίσουμε ότι επί προεδρίας του και με τη σύμφωνη γνώμη του το ΣτΕ έκρινε Συνταγματικό το μνημόνιο που έκοβε μισθους και συντάξεις!

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Επίσης συνταγματικά έκρινε και τα χαράτσια στα ακίνητα και μόνο την είσπραξή τους από τη ΔΕΗ έκρινε αντισυνταγματική...
Με λίγα λόγια... ο δικός τους άνθρωπος... :)))

Ανώνυμος είπε...

Θεμα: καταγγελία
Θέλω να θέσω υπό’ όψιν σας το εξής ζήτημα που ανέκυψε μετά την ψήφιση του ν. 3904/2010 : Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ως άνω νόμου αλλάζουν οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας , οι διατάξεις του άρθρου αυτού ως ουσιαστικού δικαίου είναι ευμενέστερες σε σχέση με τις προϊσχύσασες διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 6,7 Π.Κ που ρυθμίζουν την μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής σε παροχή κοινωφελούς εργασίας και σε συνδιασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 Π.Κ θα έπρεπε να γίνεται δεκτό το αίτημα να καθορισθούν εκ νέου οι ώρες και η προθεσμία παροχής κοινωφελούς εργασίας παλαιών αποφάσεων, παρόλα αυτά σχετικές αιτήσεις απορρίπτονται από τους Εισαγγελείς τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Εφετείου Θεσ/νίκης κατά πάγια τακτική, ενώ την ίδια στιγμή παρόμοια αιτήματα γίνονται δεκτά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και σε άλλα Πρωτοδικεία της χώρας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να παύσει αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας που παρέχουν σήμερα κοινωφελή εργασία. Δεν πιστεύω ότι άλλος νομός εφαρμόζεται στην Αθήνα και σε αλλά Πρωτοδικεία και άλλος στην Θεσσαλονίκη??τι θα γίνει με εμάς ??

Read more: Go to TOP and Bottom