Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Πέθανε τα ξημερώματα η Μαρίκα Μητσοτάκη


Η Μαρίκα Μητσοτάκη άφησε την τελευταία της πνοή στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής,σε ηλικία 82 χρονών, στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν από τις 17 Απριλίου.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930. Είναι μητέρα της πρώην Δημάρχου Αθηναίων, πρώην Υπουργού Εξωτερικών και αρχηγού της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της Ν.Δ. στη Β' Αθήνας Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ  έχει άλλες δύο κόρες και 13 εγγόνια.

Στις 6 Ιουνίου 1953 ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Η οικογένεια της μεγαλώνει σιγά σιγά. Πρώτα η Ντόρα, δύο χρόνια αργότερα η Αλεξάνδρα, μετά η Κατερίνα και πολλά χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος. Στέκεται στο πλευρό του συζύγου της για 60 χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, καθώς θεωρούνταν ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν, και σε θέματα θεσμικά.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαζί με το σύζυγο της ήταν κάτοχοι μιας ιδιαιτέρως πλούσιας αρχαιολογικής συλλογής. Η συλλογή αυτή επέστρεψε οριστικά στο κράτος από το ζεύγος Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Χανίων το 2000.

Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία.

Η πολιομυελίτιδα σημαδεύει τα ανέμελα παιδικά της χρόνια. Παλεύει με πείσμα την αρρώστια. Υποβάλλεται σε δύσκολες εγχειρίσεις στις ΗΠΑ και μέχρι τα 18 της χρόνια ζει με τον εφιάλτη της μόνιμης παράλυσης.Είναι η εποχή που η γνωριμία της με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη αλλάζει την ζωή της.

Στην Αθήνα επιστρέφει εσπευσμένα η Ντόρα Μπακογιάννη από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου επρόκειτο να ασκήσει εκεί το εκλογικό της δικαίωμα.

Κατά πληροφορίες η σορός της Μαρίκας Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom