Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Φόρεσαν "βραχιολάκια" άλλοι δύο υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης για εκβιασμό και δωροδοκία


Ακόμα δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι για εκβίαση και δωροδοκία σε βάρος ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Οι υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, για να προωθήσουν - εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που κατείχε ο καταγγέλλων.Αρχικά είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό 300.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Σήμερα τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ.

Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο 58χρονος συνελήφθη στο Κέντρο της Αθήνας,στο Μοναστηράκι,την ώρα που παραλάμβανε το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία και η 56χρονη αμέσως μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής,όπου περίμενε τον 58χρονο για να παραλάβει το μερίδιό της,ο οποίος όμως έφτασε εκεί συνοδευόμενος από τους άνδρες της δίωξης.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε τα εξής: «Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα», και πρόσθεσε ότι «Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση», επισήμανε η υπουργός.Επίσης, ανέφερε ότι «η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος».

Το δικό μας ερώτημα είναι αν όλα αυτά τα "όμορφα" θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές κι επίσης εφόσον αποδεδειγμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι δωροδοκούνταν θα κατασχεθούν υπέρ του δημοσίου οι περιουσίες τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom