Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αναβλήθηκε οριστικά ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ μεταξύ των αιωνίων μετά την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού


Την ώρα που στο Καλλιμάρμαρο η Ελλάδα παρέδιδε την Ολυμπιακή φλόγα στην οργανωτική ΕΟΑ "Λονδίνο 2012" κάποιοι ανεγκέφαλοι χτύπησαν το πούλμαν του Παναθηναϊκού και τραυμάτισαν δύο παίκτες.

Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η οριστική η αναβολή του πρώτου τελικού των πλέι οφ στην Α1 του μπάσκετ,με τη σύμφωνη γνώμη του ΓΓΑ, της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΣΑΚΕ, αν και ο Παναθηναϊκός ζήτησε να διεξαχθεί ο αγώνας.

Η σχετική ανακοίνωση γράφει:
"Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών 2011-12 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας".

Ευχάριστες είναι οι πληροφορίες από το μέτωπο των τραυματιών, καθώς τόσο ο Περπέρογλου, όσο και ο Σμιθ έχουν δεχτεί απλώς θραύσματα στα μάτια και το πρόσωπο.

Οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ακολούθησαν την υπόλοιπη αποστολή των «πράσινων» στο ΣΕΦ καθώς μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στον αέρα όλη η σειρά των τελικών
Στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναμένεται να συναντηθούν αύριο (18/05) οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ΕΣΑΚΕ, Αστυνομία και φυσικά οι εκπρόσωποι των δύο «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι μετά την αναβολή του πρώτου τελικού, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (17/05) στο ΣΕΦ.

Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της πολιτείας θα εξεταστούν τέσσερα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει πλέον διαμορφωθεί. Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για μετάθεση κατά τουλάχιστον μίας εβδομάδας της έναρξης των τελικών, για να εκτονωθεί η ένταση, το δεύτερο για διεξαγωγή τους μόνο με παρουσία μαθητών στις εξέδρες, το τρίτο κεκλεισμένων των θυρών και το τέταρτο, και πιο ακραίο, να μη διεξαχθεί καθόλου η σειρά! Προς το παρόν, πάντως, η επικρατέστερη σκέψη φαίνεται πως είναι ο πρώτος τελικός να διεξαχθεί την Κυριακή (20/05) στο ΣΕΦ, την ημέρα δηλαδή που ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο δεύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom