Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δεν φτάνει που μας δουλεύουν με το "πόθεν έσχες" ακόμα κι όταν πιάνονται στα πράσα η Δικαιοσύνη τους χαϊδεύει

Καταδικάστηκε ο Τάσος Μαντέλης με αναστολή

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Eφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό Αναστάσιο Μαντέλη,που κρίθηκε ένοχος για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες" στο διάστημα 2006-2007.Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε,αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του Γιάννη Ηρειώτη,το δικαστήριο επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 15.000 ευρώ.Επιπλέον του επεβλήθη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος,τιμωρία που θεωρείται μεν απαξιωτική για πρόσωπο που έχει διατελέσει υπουργός αλλά δεν παύει να είναι ελάχιστη.

Ο δικηγόρος του επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να πληρώσει ο εντολέας του για τα σκάνδαλα όλων των πολιτικών.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να του επιβληθεί αυστηρότερη τιμωρία και συγκεκριμένα φυλάκιση 4 ετών,εισήγηση που αν γινόταν δεκτή από το δικαστήριο θα μπορούσε να οδηγήσει τον κ. Μαντέλη στη φυλακή.

2 σχόλια:

aiolos είπε...

Πρόκειται περί συναλλαγής μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα γίνει συμψηφισμός με την υπόθεση Ψωμιάδη.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Αίολε το πιθανότερο είναι αυτό που λες αλλά για τον Ψωμιάδη χρειάζεται όχι μόνο νέος νόμος αλλά και με αναδρομική ισχύ.Αν φτάσει μέχρι εκεί η ξεφτίλα τους τι να πω;
Ολα τα περιμένουμε πια!

Read more: Go to TOP and Bottom