Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οταν ένας παπάς συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς...

...Κάποιος να τον μαζέψει
Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στους περίοικους αλλά ελπίζουμε και στην δημοτική αρχή της πόλης του Ζωγράφου, οι κινήσεις του παπά-Βενέδικτου να καγκελώσει το πάρκο Ειρήνης (που περιβάλει τη Βίλα Ζωγράφου).

Ο ίδιος διεκδικεί έκταση του πάρκου από το δήμο αλλά το κυριότερο διεκδικεί ρόλο τροχονόμου στην κίνηση των τροχοφόρων του δήμου από και προς το δημοτικό κηποθέατρο αλλά και το φυτώριο του δήμου, τα οποία μόνο μέσα από το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Πρόσβαση που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες έχει απαγορεύσει στο πάρκο στους κατοίκους της περιοχής με τις σιδεριές που έχει ορθώσει. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως θα ήταν οι πλατείες του Αγ. Θεράποντα και του Αγ. Θωμά αν οι εκεί εφημέριοι είχαν την ίδια αντίληψη με τον παπά-Βενέδικτο.
Δεν ξέρουμε αν επιμένει στις απόψεις του, που διατυπώνει σε αυτό το πράγματι χιουμοριστικό απόσπασμα τηλεοπτικής εκπομπής που παραθέτουμε. Ελπίζουμε να μην επιμένει στ’ αλήθεια ακόμη και σήμερα ο δήμος να κόψει τα πεύκα προκειμένου ν’ αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του, για να μη χαλάσει τη ζαχαρένια του.

Απ’ ότι διαβάζουμε στις εφημερίδες, οι εποχές που εκκλησία διεκδικούσε ελεύθερους χώρους, πάρκα και δημόσιες εκτάσεις έχουν παρέλθει ελέω Βατοπεδίου, μονής Τοπλού κα. Ελπίζουμε ο μητροπολίτης και ο αρχιεπίσκοπος να τον μαζέψουν σύντομα.

Γιατί τα πάρκα ανήκουν στο λαό και όχι στο παπαδαριό.
http://zografoubloging.wordpress.com/

Σχόλιο ΖΕΙΔΩΡΟΝ:Διαβάζοντας τα παραπάνω από το πολύ καλό Ζωγραφιώτικο blog και ξαναβλέποντας το βίντεο με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου παππά μας ήρθε στο νου η προσωπική μας εμπειρία από βάπτιση το φθινόπωρο του 2008 στην ίδια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου και με τον ίδιο παπα-Βενέδικτο!
Επρόκειτο να βαπτιστεί Χριστιανός ένα μικρό παιδάκι Αλβανικής καταγωγής με Ελληνα νονό.
Μόνο στα χέρια δεν ήρθε ο παπα-Βενέδικτος με το νονό όταν έδωσε εντολή  στο βοηθό του παπα-Θανάση να τελεστεί το μυστήριο στο μικρό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου κι όχι στον κεντρικό ναό.Επικαλούμενος μνημόσυνο,που δεν είχε,τους έστειλε στο παρεκκλήσι για να μη λερωθούν τα χαλιά που μόλις είχαν στρωθεί.Παρεμπιπτόντως να πούμε πως το παρεκκλήσι μόνο χώρο εκκλησίας δεν θύμιζε αφού ήταν παρατημένο και παντού υπήρχαν πεταμένα τραπέζια και καρέκλες που οι ίδιοι οι συγγενείς καθάρισαν για να μπορέσει να γίνει το μυστήριο.Στις εντονότατες μάλιστα διαμαρτυρίες του νονού του παιδιού ο παπα-Βενέδικτος τον απείλησε ότι θα φωνάξει την Αστυνομία και θα του υποβάλει μήνυση.Απ' ότι φαίνεται καθαρά και στο βίντεο με τον πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου,κύριο Γιάννη Καζάκο,πολύ περίεργες αντιλήψεις έχει ο παπάς για το ρόλο του!Δεν είναι συμπεριφορά αυτή ιερωμένου,που δεν είναι τσιφλικάς αλλά ένας απλός υπηρέτης του Θεού.Και ο τρόπος του μάλλον απομακρύνει τον κόσμο από τους κόλπους της Εκκλησίας παρά τον φέρνει πιο κοντά. 

1 σχόλιο:

ElenaG είπε...

Δυστυχώς Δημήτρη μου
υπάρχουν και αυτοί!
Δόξα το Θεό που υπάρχουν άλλοι που
είναι φωτισμένοι και ταπεινοί!
Καλο Σ/K

Read more: Go to TOP and Bottom