Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νέο e-mail άναψε φωτιές στο υπουργείο Οικονομικών

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος.

Την επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, οι οποίες σχετίζονται με την κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη και στην αγορά ελληνικών ομολόγων, είχε ζητήσει νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών από την Εισαγγελία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή, όμως, παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom