Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρος Γιωτόπουλος διά των συνηγόρων του Ιπποκράτη Μυλωνά και Αντουάν Κοντ. Στόχος τους είναι ν' αποδείξουν ότι η δίκη του στην Ελλάδα δεν πληροί τα κριτήρια της δίκαιης δίκης. Ο γνωστός γάλλος ποινικολόγος μιλάει στην «Κ.Ε.» για την υπόθεση του πελάτη του και εκθέτει τις απόψεις του για τη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης στην Ευρώπη.

Η συνέντευξη του Γάλλου ποινικολόγου είναι ολόκληρο σεντόνι,όπου διατυπώνει πολλά ενδιαφέροντα και μη για τον πελάτη του,τις συνθήκες πριν τη σύλληψή του αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης.

Λέει μεταξύ των άλλων:
"Ο Αλ. Γιωτόπουλος συνελήφθη στις 17 Ιουλίου 2002 αλλά στην πραγματικότητα παρουσιάστηκε ως αρχηγός της οργάνωσης ένα χρόνο πριν σε σειρά άρθρων στον Τύπο και σε κάποια βιβλία, με βάση πληροφορίες της ελληνικής αστυνομίας αλλά επίσης και της αστυνομίας από χώρες του εξωτερικού. Η κατάδειξη ενός κατηγορούμενου πριν απ’ τη σύλληψή του και πριν ακόμα την εμπλοκή της Δικαιοσύνης διαστρέφει τη δίκη και κάνει εφικτή την ενορχήστρωση της Ιστορίας από την πολιτική εξουσία. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα πιστεύαμε ότι η υπόθεση πρέπει να φύγει από το στενό κύκλο της χώρας."

πιο κάτω...
"Στην προσφυγή του Αλ. Γιωτόπουλου, επιμένουμε ιδιαίτερα στο γεγονός της τροποποίησης του κατηγορητηρίου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ακόμα περισσότερο στην έλλειψη αιτιολόγησης για τις καταδίκες. Οπως έχουμε ήδη σημειώσει, ο Αλ. Γιωτόπουλος καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία για σοβαρά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από άλλους. Ολοι οι νομικοί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στην έννοια της ηθικής αυτουργίας: πράγματι ένα άτομο είναι ένοχο μόνο εάν προσωπικά διέπραξε συγκεκριμένες πράξεις, για τις οποίες πρέπει να καθοριστούν οι συνθήκες, ο χρόνος και το δίκαιο για να μη φτάσουμε σε ένα είδος δίκης μαγισσών που ο Μισελέ (σ.σ.: γάλλος ιστορικός 1789-1874) στη «Μάγισσα» είχε ορίσει ως εξής: «Τις δίκαζαν μαζικά, τις καταδίκαζαν με μια λέξη»."

και καταλήγει:
"Στη Γαλλία συνηθίζουμε να λέμε ότι όταν η πολιτική μπαίνει στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε βγαίνει η δικαιοσύνη. Γι' αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την απόδοση δικαιοσύνης στο Στρασβούργο."


Βέβαια δεν μας λέει γιατί προσφεύγουν με τόση καθυστέρηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,κάτι που ούτε η καλή Εφημερίδα ρώτησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom