Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Καημός... του Βραχωριού!!!

Είναι αυτή εικόνα μνημείου των 120 ηρώων;

Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας
Αυτά, όλα τα παρακάτω, σας τα γράφει …ένας, κάποιος Ντόκας, που μπορεί και σας τα «χώνει»…γιατί δεν άντεξε, πως ήταν άραγε δυνατόν, στο λαιμό… της φίμωσής του η αγχόνη!
Ναι δεν αντέχει η αγχόνη… σε πύρινους λαιμούς!
Καίγεται, σπάει, σταχτοποιείται!
Αναφέρομαι στο πνευματικό Κέντρο του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου….
Μην κλάψει, ποτέ κανείς, με υποκριτικά δάκρυα για τον ποιητή Γιάννη Καραμητσόπουλο!
Που ήταν; λέω ήταν σε παρελθόντα χρόνο, η αναγνώριση και προβολή του ποιητικού έργου του Γιάννη, που τιμούσε τον τόπο μας;
Η αναγνώρισή του, όσο ήταν εν ζωή;
Σαν τον Γιάννη, αξιόλογοι δημιουργοί υπάρχουν και ο συνθέτης ο Κώστας, ο Δημήτρης, ο άλλος Γιάννης… ο ποιητής ο Γιάννης, ο Λευτέρης, ο Τάσος, ο Αλέξανδρος, ο συγγραφέας ο Σταύρος, ο Νίκος, ο Θόδωρος, ο Γεράσιμος …ο ηθοποιός ο Γιώργος, ο άλλος ηθοποιός ο Δημήτρης, η Ηθοποιός η Σίσσυ, η Κάτια, η Λουκία…κ.α.
Όσο για τον Γιάννη Καραμητσόπουλο!
Α και κάτι άλλο, μην αποπειραθεί ποτέ κανείς τυμβωρύχος, ιερόσυλος «ν’ αναδείξει» το έργο του τώρα πια, εκτός απ’ τους φυσικούς κληρονόμους του, γιατί θ’ αντιμετωπίσει την μήνη και τη χλεύη όλων μας κι ιδιαίτερα ημών των πνευματικών συνοδοιπόρων του!
Το Αγρίνιο και η γύρω περιοχή, δεν είναι του κάθε στραβομούρη πρεζέμπορα, του κάθε καλαζνικοφόρου νταβατζή, του κάθε αρχαιοκάπηλου, της κάθε life style πουτάνας τόπος, είναι και άχραντος τόπος Αγωνιστών, Πατριωτών, Ηρώων και αξιόλογων Δημιουργών!!!
Όσο για τον Γιάννη Καραμητσόπουλο!
Α και κάτι άλλο, μην αποπειραθεί ποτέ κανείς τυμβωρύχος, ιερόσυλος «ν’ αναδείξει» το έργο του τώρα πια, εκτός απ’ τους φυσικούς κληρονόμους του, γιατί θ’ αντιμετωπίσει την μήνη και τη χλεύη όλων μας κι ιδιαίτερα ημών των πνευματικών συνοδοιπόρων του!
Γιατί εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, συγκινήσεις, προκαλούν το «κοινόν αίσθημα»!
Γιατί ρε πούστη εμείς, είμαστε εμείς, που δε γουστάρουμε να «παίζουμε»… επειδή δεν το «παίζουμε»!!!
«Μούρη»… δεν πουλάμε, γιατί αν το επιθυμούσαμε, με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ αυτήν της αυτοεπιδεικνυόμενης νεοπολιτικού, της «σερνάμενης και κουνάμενης» επί της πλατείας Μπέλλου διερχόμενης «αντιπροσώπου μας» ίσως καλύτερα θα τα καταφέρναμε!
Είναι το μόνο σίγουρο…
Όσο για τη συνολική ευθύνη, της τωρινής δημοτικής αρχής, που είναι συνέχεια της προηγούμενης ….ας ξοφλήσει τα χρέη της, «στους εργάτες ηθοποιούς», που συνέπραξαν στα πολιτιστικά δρώμενα το Καλοκαίρι του 2009!!!
Ναι του 2009! Τους απλήρωτους!! και τότε τα ματασυζητάμε!!!
Κάτι που με καίει…Τα «Λαζάρια» ας προγραμματίζονταν μια άλλη μέρα; Όχι στις 14 Απρίλη …την ημέρα της θυσίας των 120 στο Αγρίνιο!!
Ακόμα κάτι…αν η εικόνα με τους βανδαλισμούς των σύγχρονων και ανιστόρητων Graffiti, στο μνημείο των 120 ηρώων της Αγίας Τριάδας εσάς σας αφήνει αδιάφορους, για να μη πω πως σας εκφράζει, εμάς μας ντροπιάζει, μας εξοργίζει!!!
Περιμένω αμφισβητήσεις των λεγομένων μου πως, τι, και γιατί; για να κάνουμε όλοι μαζί, με ωμές αποκαλύψεις, ένα «χαρούμενο και ευτυχές Πάσχα»!!!
πηγή: prototypia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom