Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ολοκληρώνονται οι γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι σε βαρύ κλίμα και με μαύρες σημαίες

Συνεχίστηκαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι γιορτές της Εξόδου στο Μεσολόγγι αλλά σε πολύ βαριά ατμόσφαιρα,με μαύρες σημαίες στην πόλη και δηλώσεις κατά της κεντρικής πολιτικής εξουσίας αλλά και του Αγρινίου!
------------------------

Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι απόψε βράδυ και ανάμεσα στις γαλανόλευκες σημαίες που κυμάτιζαν σε κάθε γωνιά της πόλης αντικρίσαμε και αυτό το θέαμα !!!!!
Τι να συμβολίζει άραγε η μαύρη σημαία δίπλα στη γαλανόλευκη; ; ;
 Κι άλλη εδώ ......
κι εδώ......
κι εδώ .....
γεμάτη μαύρες σημαίες η οδός που θα περνούσε η πομπή με την ιερή εικόνα της "Εξόδου του Μεσολογγίου"
Το ήθος παραμερίστηκε από τις μαύρες σημαίες και τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αγρινίου που κάθε άλλο παρά σε κατάνυξη παρέπεμπαν.Και μέσα στον Κήπο των Ηρώων αυτό που μας άφησε άφωνους ήταν ο λόγος του Δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου. Απείχε παρασάγγας από το δοξαστικό της ημέρας!Κύριε Δήμαρχε για ποια αδικία μιλούσατε τόση ώρα ;;;
Εγώ για την αδικία ένα πράγμα ξέρω :"Η αδικία είναι γαϊδούρα και γυρίζει στον αφέντη της"!

η ανάρτηση από το blog της Χρύσας  Αγρινιο - Μεγαλη Χωρα
-------------------------
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο Μεσολόγγι ήταν η φράση του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης :«Τέρμα οι ευγένειες και οι υποκλίσεις απέναντι σε όσους υποτιμούν την ιστορία»!
Οπως και η φράση «ο θύτης δεν μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το θύμα!»που ακούστηκε δημόσια  από άλλο παράγοντα της πόλης.
Βέβαια στο Μεσολόγγι έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά σοβαρά τοπικά προβλήματα όπως:το Εφετείο που έγινε στο Αγρίνιο,το Στρατόπεδο που λέγεται ότι θα κλείσει,το ΤΕΙ που κανένας δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει να λειτουργεί,το ίδιο ισχύει και για το νοσοκομείο της πόλης  κι ένα ακόμα θέμα υπάρχει με το Αρχαιολογικό Μουσείο και κατά τη γνώμη μας έχουν κάθε δίκιο να τα βάζουν με την Κυβέρνηση όχι όμως και με τους γείτονες-συμπατριώτες τους Αγρινιώτες!
Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου, κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη.
Δείτε το VIDEO:

Οι εκδηλώσεις για την Εξοδο ολοκληρώνονται σήμερα και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom