Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Οι 300 της Υπατίας γίνονται... μεγαλοεκδότες

Ανάρπαστη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας η AL HAKEKA

Την ώρα που οι παραδοσιακές εφημερίδες της χώρας κλείνουν η μια μετά την άλλη, απολύοντας κλωτσηδόν το προσωπικό, ραδιόφωνα συρρικνώνονται και τηλεοπτικά κανάλια ψάχνουν να συγχωνευθούν, οι 300 λαθρομετανάστες της Υπατίας, άγνωστο πως, εξασφάλισαν τους αναγκαίους πόρους ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση της δικής τους εφημερίδας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας της (προχθές) η AL HAKEKA έγινε ανάρπαστη. Μια εφημερίδα από μετανάστες για μετανάστες, γραμμένη στην αραβική γλώσσα και η οποία θα ερευνά, θα εξετάζει και να αναδεικνύει τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην χώρα μας.

Η ιδέα για την έκδοση εφημερίδας έπεσε αμέσως με την λήξη της απεργίας πείνας των 44 ημερών και την δικαίωση των αιτημάτων τους, όπως υποστηρίζουν.

"Δημιουργούμε το δικό μας δίκτυο επικοινωνίας και τη δική μας οργάνωση, για να μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται, να συζητάμε και να αποφασίζουμε μόνοι μας και να μη χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές που πουλάνε τους αγώνες" υποστηρίζουν σε άρθρο τους στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας οι 300 μετανάστες, το οποίο είναι και αφιερωμένο στην απεργία πείνας.

Η AL HAKEKA προς το παρόν θα κυκλοφορεί μόνο στην αραβική γλώσσα, ενώ τα άρθρα και τα ρεπορτάζ της θα αναπαράγονται στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση στης έντυπης εφημερίδας www.alhakeka.gr.

Πράγματι, η κίνηση των 300 να μπουν στην αγορά της πληροφορίας που διακινείται μέσω των ΜΜΕ στην Ελλάδα, μόνο ως εξαιρετικά ευφυής μπορεί να χαρακτηρισθεί. Αποτελεί, σύμφωνα και με τους ειδικούς στον χώρο των εκδόσεων, ένα εγχείρημα το οποίο δεν θα αργήσει να αποδείξει την μεγάλη εμπορική του αξία, καθώς απευθύνεται σε τουλάχιστον ένα εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους ή παράνομους αραβόφωνους που ζουν στην Ελλάδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom