Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η Κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» σε Νοσοκομειακά Ιδρύματα της περιφέρειας

Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο νέο Νοσοκομείο Αγρινίου κ. Μπίνα;

Πριν τις γιορτές ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου σταμάτησε τις εργασίες
Οι υπεύθυνοι του έργου υποστηρίζουν πως δεν έχουν καταβληθεί χρήματα από τη ΔΕΠΑΝΟΜ κι έτσι το έργο πρέπει να διακοπεί
Με τον τίτλο «Επανασχεδιασμός του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας» η Κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» σε νοσοκομειακά Ιδρύματα στην Ελληνική περιφέρεια με το αιτιολογικό της εξοικονόμησης πόρων!!!
Στα λουκέτα παίρνουν σειρά αρκετά Νοσοκομεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του νέου υγειονομικού χάρτη της Κυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν οι έρευνες των ειδικών, διορισμένων της Κυβέρνησης, η Ελλάδα έχει το πιο πυκνό αριθμητικά δίκτυο δομών υγείας σε όλη την Ευρώπη, αλλά με τις λιγότερες και χαμηλότερου επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Από την καταγραφή έχουν προκύψει 132 νοσοκομεία, 200 Κέντρα Υγείας, 1.391 περιφερειακά ιατρεία, 300 πολυϊατρεία και ιατρεία του ΙΚΑ, 194 ιδιωτικές κλινικές και 152 διαγνωστικά κέντρα. Πλέον οι ειδικοί έχουν επικεντρωθεί στην καταγραφή των κλινικών, των τμημάτων, των εργαστηρίων και των ιατρικών ειδικοτήτων ανά νοσοκομείο, νομό και περιφέρεια έτσι ώστε να έχουν εικόνα σε βάθος για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορούν να παρέχονται στους πολίτες.
Στην μαύρη λίστα της «κακής χωροθέτησης μονάδων υγείας» -όπως χαρακτηρίζουν την έρευνα οι ειδικοί- βρίσκεται και το Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα κ.λ.π...
Πριν τις γιορτές ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου σταμάτησε τις εργασίες, αφού πρώτα εξόφλησε τους εργαζόμενους και στη συνέχεια έβαλε λουκέτο και έφυγε. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σταμάτησε η χρηματοδότηση του έργου και ο εργολάβος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε κλείσιμο του εργοταξίου!

Κύριε Μπίνα οφείλετε να ενημερώσετε τους Αγρινιώτες και τους Αιτωλοακαρνάνες γενικότερα γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθούμε και επίσημα εάν τα δύο νοσοκομεία (Αγρινίου, Μεσολογγίου) είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για υποβιβασμό τους σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας και εν συνεχεία σε –συγχώνευσή τους και μεταφορά της δευτεροβάθμιας παροχής υγείας στο πανεπιστημιακό του Ρίου.
Οι ανούσιες συνεντεύξεις σας κ. Πρόεδρε στη τοπική TV για δευτερευούσης σημασίας θέματα διαχείρισης και περιστολών των δημόσιων δαπανών (που καθημερινά είναι ορατές στο Γενικό Νοσοκομείου Αγρινίου), όπου οι ελλείψεις σε υγειονομικό και άλλο υλικό δυσκολεύουν τις προσπάθειες που κάνουν να τα βγάλουν πέρα το ιατρικό, νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείο, μόνο αποπροσανατολιστικά λειτουργούν και θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι δηλαδή η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία του νομού!

Αν δεν θέλετε εσείς και η διοίκησή σας να ενημερώσετε τον κόσμο, γι' αυτό το σοβαρό ζήτημα όπως οφείλετε ως «αξιωματούχοι», τότε οφείλουν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος να το πράξουν.
Για το θέμα αυτό δεν πρέπει και η δημοτική αρχή και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση και τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την περίπτωση ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι;
Εμείς έως τότε θα ερευνούμε το θέμα διότι όπως καταλαβαίνετε αφορά το σύνολο του πληθυσμού του νομού μας και η αδιαφορία «βλάπτει σοβαρά την υγεία».
http://newspressagrinio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom