Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Γκαβός ή Νταβός....;



Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης


Πέρυσι τέτοια εποχή στο Νταβός οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου στο (τότε) Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου(σήμερα είναι.... απλά Αρμοστής) για την ανάγκη του δημοσιονομικής προσαρμογής….Σαφώς είχε επισημανθεί από τους Ευρωπαίους η πιθανότητα χρεοκοπίας αλλά έφυγε από εκεί βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι μας…..
Ανέθεσε λοιπόν στο (τότε)Κυβερνητικό Εκπρόσωπο(σήμερα απλά εφευρίσκει επικοινωνιακά τεχνάσματα και εξάρει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να εφαρμόσει μέτρα που της επέβαλλαν) να ανακοινώσει μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας….Ήταν οι περικοπές κατά 30% των δώρων για μισθωτούς και συνταξιούχους….
Όμως καθώς δεν αρκούσε αυτό άρχισε να περιδιαβαίνει τις Ευρωπαικές Αυλές και να ζητάει τη δημιουργία ενός μηχανισμού Στήριξης για να σωθεί η Ελληνική Οικονομία….Η πρώτη αστοχία έχει ήδη σημειωθεί….
Μετά από πολλά ταξίδια λοιπόν «επιτυγχάνει» να διασώσει εν μέρει μόνο την ελληνική οικονομία καθώς το Μνημόνιο παρά τα σκληρά μέτρα που προβλέπει δεν καλύπτει όλες τις δανειακές ανάγκες της χώρας και την αναγκάζει να δανείζεται με ακριβά γραμμάτια παρέχοντας όμως όλες τις εμπράγματες εγγυήσεις στους Πιστωτές μας…..Αυτό ήταν η δεύτερη αστοχία…..
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας….. Με δυο λόγια:
Στο όνομα του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης θυσιάστηκε ο δημόσιος τομέας…
Στο όνομα της σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού μας Συστήματος ο ιδιωτικός τομέας…
Δημιουργείται όμως ένας σοβαρός προβληματισμός με δύο σκέλη:
-Οι αστοχίες αυτές ήταν πραγματικά δείγμα αδυναμίας (που τους καθιστά ανίκανους προς διακυβέρνηση) ή απλά προλείαναν το έδαφος για την έλευση ενός έτοιμου Μνημονίου για να γίνει αποδεκτό από τη Κοινωνία χωρίς έντονες αντιδράσεις(που κάνει το «Λεφτά Υπάρχουν» να μοιάζει με παιδικό ψέμα;)
-To δεύτερο σκέλος είναι ότι πέρυσι έλεγε ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι και χρειαστήκαμε Μνημόνιο…Φέτος που λέει ότι δεν θα αναδιαρθρώσουμε το χρέος μας, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα χρεωκοπήσουμε….;

Από pikri-sokolata.blogspot.com

8 σχόλια:

( fortounata) είπε...

μηπως έχουμε χρεωκοπήσει και δεν μας το λένε;

ANNA FLO είπε...

Έτσι και αλλιώς χρεοκοπημένοι είμαστε!!!! Το μνημόνιο ήταν προδιαγεγραμμένο να έρθει και ήρθε...Το πώς θα φύγει, αν φύγει, είναι μια πονεμένη ιστορία!!!
Καλό σου βράδυ Δημήτρη

Ανώνυμος είπε...

O Γκαβός στο Νταβός...

zeidoron dtsoukas είπε...

Φουρτουνάτα μου δεν χρειάζεται να μας το πουν,φαίνεται απο μακριά!
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αννα μου κάθομαι και σκέφτομαι αυτά που γίνονται σε Τυννησία και Αίγυπτο και λέω:μπας κι είναι καλύτερα έτσι;
Αλλά πάλι γιατί;που φταίξαμε;σαν σκυλιά δουλεύουμε από τα 13 ρε γμτ;
Να είσαι καλά και πάλι καλό Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε κάνει και ρίμα όπως το λες!!!Να είσαι καλά!

Λιακάδα είπε...

Μα χρεωκοπημενοι ειμαστε ηδη σαν λαος! Αυτο ειναι και το μεγαλο μας προβλημα!

Γρηγόρης είπε...

Kαλοί μου φίλοι καλησπέρα....
Το "χρεωκοπημένοι είμαστε" από μόνο του δε λέει κάτι....
Η χρεωκοπία είναι η μοίρα που μας επέβαλλαν και το Μνημόνιο η εμπράγματη εξασφάλιση ότι οι Πιστωτές δε θα χάσουν τα λεφτά τους...
Η διαδρομή μας εξασφαλισμένη,με τη Φτώχεια να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά και να γίνεται μια θλιβερή πραγματικότητα για όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας,αλλά και για πολλούς από εμάς...Το ζήτημα είναι ένα....
Αν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτό το σχέδιο ή αν μπορούμε να το ανατρέψουμε....
Τίποτα όμως δε θα συμβεί αν δεν υπάρξει ενότητα μεταξύ μας και αν δεν ενωθούν οι κοινωνικές τάξεις που της κρατούν διαιρεμένες....
Η αρχή έγινε,με το κίνημα των διοδίων και από τα είσητήρια των ΜΜΜ.Είναι η πρώτη κοινωνική έκρηξη....

Read more: Go to TOP and Bottom