Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Μου είπαν να το χειριστώ διακριτικά»! - Διακόπηκε και πάλι η δίκη για ένα μήνα


Με την απολογία του πρώην διευθυντή της Γαλακτομικής Σχολής, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Εφετείο Ιωαννίνων, η οποία διακόπηκε και πάλι λίγο πριν τις 14.00  για να συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Καταιγισμό ερωτήσεων γύρω απο τα περιστατικά που βίωνε απο ομάδα φοιτητών ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και για τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος μόλις ενημερώθηκε για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, δέχθηκε απο τους δικαστές ο πρώην Διευθυντής της Σχολής, με τον ίδιο να αναφέρει πως "έπραξε ό,τι έπρεπε να πράξει, ακολουθώντας τις υποδείξεις που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα, για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης".

Είπε πως δεν θέλησε η Σχολή να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στη βία δεν απαντάμε με βία για να δεχθεί στη συνέχεια ερώτηση απο την έδρα του Εφετείου «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Αναφερόμενος στα περιστατικά που βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και στην απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής έκανε λόγο για ενδείξεις μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια ερωτήσεις γύρω απο συγκεκριμένες περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

Ο πρώην Διευθυντής κατά την απολογία του επισήμανε παράλληλα πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του…

Ως γνωστόν η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων,συντάραξε την Ελληνική κοινωνία τους πρώτους μήνες του 2015.

Ο σπουδαστής από την Κρήτη εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του. Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται…
http://www.epirus-tv-news.gr/2017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom