Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Πάρος: Τι δεν "κουμπώνει" στο τροχαίο συμβάν της Νάουσας

Η τραγική είδηση για το χαμό -εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος- δύο νέων ανθρώπων στην Πάρο, άγγιξε επιδερμικά την τοπική μας κοινωνία, αφού τα δύο θύματα δεν είχαν
οικογενειακούς δεσμούς στο νησί μας και ήταν αλλοδαποί (υπήκοοι Αφγανιστάν).

Δε θα μάθουμε ποτέ για τις τραγικές μητέρες και τους συγγενείς τους στο πολύπαθο Αφγανιστάν. Άλλωστε αυτή η χώρα είναι το κακό παράδειγμα για τον Δυτικό μας πολιτισμό και πήρε ένα καλό μάθημα από τις «δημοκρατικές» δυνάμεις του καπιταλιστικού μας κόσμου.

Ο βουβός πόνος δεκάδων συμπατριωτών τους χθες το βράδυ στο Κ.Υ. Πάρου, δε δημοσιοποιήθηκε και ούτε αποτέλεσε θέμα συζήτησης για τους πολλούς.

Ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν για το ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες στο όχημα, αν κρίνω από τα τηλέφωνα που έλαβε η σελίδα μας και τα μηνύματα..

Η ζωή συνεχίζεται κανονικά σε μία κοινωνία που θεωρεί ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για την οδική της συμπεριφορά και τις μαγκιές στους δρόμους.

Έτσι, κανονίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, και μεταξύ τυριού και αχλαδιού θα υπάρχουν και συζητήσεις για το τραγικό συμβάν. Τα πάντα άλλωστε συμβαίνουν στους άλλους και ποτέ σε εμάς…

Fileleutheros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom