Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Κρήτη: Νέο ανατριχιαστικό στοιχείο για τη δολοφονία του πατέρα από τον γιο του (φωτο & βίντεο)

Οι αποκαλύψεις του ιατροδικαστή!

- Ξετυλίγεται το κουβάρι του εγκλήματος στο Ηράκλειο που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα - Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή αποκαλύπτει στο Newsit.gr - Συγκλονίζει η τραγική ειρωνεία μετά τη δολοφονία του πατέρα από τον γιο του στη Φορτέτσα
- Η νύχτα της τραγωδίας και οι κινήσεις του πατροκτόνου - Η απολογία του δράστη - Εντός της ημέρας η κηδεία του πατέρα - Νέα προθεσμία ζήτησε ο 34χρονος πατροκτόνος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία στη Φορτέτσα του Ηρακλείου στην Κρήτη. Εκεί όπου ο 34χρονος γιος σκότωσε τον πατέρα του, μετά από κοινή έξοδο σε καφενείο, ανήμερα των φετινών Χριστουγέννων.
Όπως αποκαλύπτει στο NewsIt.gr, ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, ο τρόπος της δολοφονίας είναι εξαιρετικά ασυνήθιστος. Αυτό διότι το θύμα φαίνεται να μην προέβαλε αντίσταση όταν δέχθηκε την επίθεση από τον 34χρονο γιο του. «Το θύμα είχε μειωμένα αντανακλαστικά και ουσιαστικά δεν αντιστάθηκε. Κάτι τέτοιο συναντάμε σε δολοφονίες παιδιών και πολύ σπάνια σε εγκλήματα με θύματα ενήλικους, όπως αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής, που κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του πατέρα, οφείλεται σε ασφυξία.
Ακόμα όπως τόνισε δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, αν η δολοφονική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 61χρονος κοιμόταν. Αυτό για την ώρα ούτε μπορεί να αποκλειστεί αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί. «Σήμερα θα βγει το πόρισμα για τη νεκροψία – νεκροτομή και θα γίνουν τοξοκολογικές εξετάσεις» τόνισε ο κύριος Μάντακας, που προσπαθεί να λύσει το γρίφο του εγκλήματος.

Η απολογία του πατροκτόνου για το έγκλημα

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του πήγε να τον χτυπήσει. Ο 34χρονος πατροκτόνος είπε στις αρχές «τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».
Ο 34χρονος μετά τη σύλληψη του, δήλωσε μετανιωμένος και απέδωσε το έγκλημα στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς όπως υποστήριξε, όταν πίνει γίνεται βίαιος.

Νέα προθεσμία ζήτησε ο 34χρονος για να απολογηθεί

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο 34χρονος πατροκτόνος, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 09.00 το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για να απολογηθεί.
Ο 34χρονος τελικά θα απολογηθεί για να εξηγήσει όλα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ στο σπίτι του πατέρα του μεθαύριο Παρασκευή.
Ο δράστης αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και για αρκετές ώρες μετά το φονικό, μη όντας σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς, τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.
Μάλιστα κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Η νύχτα του εγκλήματος στο Ηράκλειο

Το άψυχο σώμα του 61χρονου βρήκε στις 03.00 τα ξημερώματα η αδερφή του η οποία μένει στον πάνω όροφο της πολυκατοικίας, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές.
Ιατροδικαστής αλλά και άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τον 34χρονο να στέκεται όρθιος, δίπλα από το κρεβάτι. Ήταν σε κατάσταση μέθης και γυμνός από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατροκτόνος φαίνεται να ομολόγησε την πράξη του.
Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής προχώρησε στην αυτοψία του πτώματος του 61χρονου όπου και διαπίστωσε πως ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το θύμα κοιμόταν και ο γιος του τον έπνιξε με ένα μαξιλάρι. Ωστόσο όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν μετά από την έκθεση του ιατροδικαστή. 
Και οι δύο φαίνεται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα στους δύο άντρες.
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom