Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τις απειλές της Αγκυρας η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό


Μόλις λίγες ώρες μετά την οργισμένη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης.

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με επτά ακόμα στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.


«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», αναφέρει η άτυπη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η οργή των Τούρκων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως η Ελλάδα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγακλιά της στους πραξικοπηματίες. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ «βλέπει» και πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την απόφαση.
Παράλληλα, μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, μίλησε ευθέως για μια μη φιλική ενέργεια από την ελληνική πλευρά. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε Φαρισαίος που απελευθερώνουν είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Μας είπαν να είμαστε φιλικοί, αλλά η στάση της Ελλάδας, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φιλική» τονίζει μεταξύ άλλων.
Terör mevzuunda, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” demenin bedeli büyük olur.

FETÖ sadece 15 Temmuz ile Türkiye'ye kast eden bir örgüt değil, dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokuldu.
Salıverdikleri her Fetöcünün Yunan halkı ve Yunanistan için ne büyük bir tehlike olduğunun farkında değiller. Dost olarak bize şimdiden uyarmak düşer; ancak siyasi sığınma hakkı tanıyarak sergilenen tavır hiç dostça olmamıştır.

«Θέλω να μιλήσω με την οικογένειά μου»

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος αξιωματικός επιδιώκει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. «Είναι περίεργο ότι χωρίζομαι με τους υπόλοιπους επτά», φέρεται να είπε μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Ακούστε όσα είπε ο συνήγορός του, Όμηρος Ζέλιος, στον ΑΝΤ1

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος αξιωματικός είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».
Παράλληλα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ο Τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου που κρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει. Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου οι υπόλοιποι 7 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.
http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

melito είπε...

Μ αυτο το φασισταριο που μπλεξαμε δεν ειναι καθολου απιθανο να στειλει
ακομα και ελληνες πολιτικους του αντιπαλους να δικαστουν στα τουρκικα
στρατοδικεια του Ερντογαν Καλα λαγαμε οχι και πολυ παλια οτι τουτο
συνθυλευμα θα κανει πραγματα που τα των προκατοχων του θα φανταζουν
παιδικες αταξιες Δυστυχως επαληθευομαστε καθημερινα

Read more: Go to TOP and Bottom