Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Eurogroup: Διεκόπη τη νύχτα και συνεχίζεται στις 12:00 το μεσημέρι


Διεκόπη τη νύχτα στη μία η συνεδρίαση του Eurogroup για το μεσημέρι στις 12:00 καθώς η μέχρι κείνη την ώρα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ήταν άκαρπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Μανώλης Σπινθουράκης, ασκούνται ισχυρές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να δώσει εγγυήσεις οικονομικού αλλά και πολιτικού χαρακτήρα.

Αναφορικά με τις εγγυήσεις οικονομικού χαρακτήρα πηγές αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από την ελληνική πλευρά να περάσει τάχιστα την Δευτέρα ή την Τρίτη από το κοινοβούλιο τους νόμους για τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό.

Στο πολιτικό επίπεδο οι δανειστές θεωρούν ότι οι χθεσινές απώλειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ψηφοφορία δείχνουν πως δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση και ζητούν περισσότερες πολιτικές εγγυήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μόλις περάσει η σχετική νομοθεσία θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις επί ενός τριετούς προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας που θα φτάνει κοντά στα 80 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να δοθούν και τα χρήματα που έχει ανάγκη η Ελλάδα άμεσα για να εκπληρώσει τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της.

Στο οικονομικό επίπεδο φαίνεται πως ζητούνται πάρα πολλές εγγυήσεις από τους δανειστές, που ενδεχομένως να έχουν να κάνουν και με επιπρόσθετα μέτρα. Όπως για παράδειγμα να μεταφερθεί η ευθύνη των αποκρατικοποιήσεων σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο για να κινηθεί πιο γρήγορα και τα χρήματα αυτά να αποτελέσουν μορφή εγγυήσεων για νέα δάνεια.

Διαβάστε σχετικά:
Χωρίς απόφαση το Eurogroup - Απαιτούν να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα ως την Τετάρτη! - Τορπιλίζουν οι Φινλανδοί τη συμφωνία!

«Φίλοι και εχθροί» δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom