Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Από την υπουργική κρησάρα η ελληνική πρόταση - Τραβάει το σχοινί ο Λαφαζάνης,μα αν σπάσει ο κάβος...

Επί τάπητος η ελληνική πρόταση που θα αποσταλεί απόψε στους "Θεσμούς" - Προηγήθηκε "πυρετός" συσκέψεων στο Μαξίμου - Αισιοδοξία στην κυβέρνηση

της Νίκης Ζορμπά
Στο "μικροσκόπιο" του κυβερνητικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις 15.00 , θα μπουν τα μέτρα της ελληνικής πρότασης που αναμένεται να αποσταλεί εντός της ημέρας στους "Θεσμούς".

Στο Μέγαρο Μαξίμου, προηγήθηκε "πυρετός" συσκέψεων υπό τον
Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Νίκο Κοτζιά.

Στο Μαξίμου βρέθηκε και ο κυβερνητικός εταίρος του Α. Τσίπρα και υπουρός Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξερχόμενος με δηλώσεις του έδωσε "σήμα" για θετική έκβαση: "όλα θα πάνε πολύ καλά", είπε μεταξύ άλλων.

Άγνωστο παραμένει το ύψος των χρημάτων που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη τριετία, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό θα εξαρτηθεί από τις μακροοικονομικές προβλέψεις και τα κρατικά έσοδα.

Από το Μαξίμου αποφεύγουν παράλληλα να αναφερθούν σε λεπτομερές χρονοδιάγραμμα εν όψει της συμφωνίας ( ήτοι ψήφιση νομοσχεδίων από τη Βουλή κλπ) παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις που προς ώρας προβλέπουν συνεδρίαση του EWG και του Eurogroup, το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου, αντίστοιχα.

"Κλειδί" οι υπουργοί
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπουργών σχετικά με τα μέτρα που θα προβλέπει η ελληνική πρόταση γενικώς και του Παναγιώτη Λαφαζάνη ειδικώς, καθώς νωρίτερα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει νέο μνημόνιο.

"Δεν κάνουμε επιλογή υποταγής, δεν θα γίνει το 'όχι' μνημονιακό 'ναι'" ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο "Το μέλλον της αγοράς φυσικού αερίου" ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "Δεν είμαστε όμηροι της Ευρώπης" και ξεκαθάρισε ο Υπουργός και τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει νέο Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε συνέντευξή του (ANT1) o κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία θα κλείσει, τονίζοντας πως: "Όλες αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές και συζητήσεις με χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς "μπανανόφλουδες”".

Στην ερώτηση ωστόσο αν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία και κατά πόσο θα χρειαστούν οι θετικές ψήφοι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως "είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και από την ΚΟ και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, γιατί σημασία έχει να πατήσουμε στα πόδια μας". "Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές ιστορικής ευθύνης κρίνεται ανάλογα".

http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom