Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου στην Ευρώπη για... την Ελλάδα,ενώ Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ συνεχίζουν τα παιχνίδια τους


O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού θα επισκεφθεί τη Φραγκφούρτη, το Βερολίνο και το Παρίσι τις επόμενες δύο μέρες για συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οικονομίας για την κατάσταση στην Ελλάδα, είπε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χθες.

Το υπουργείο είπε ότι ο Λιού θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σήμερα στη Φραγκφούρτη, πριν συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο την Πέμπτη. Αργότερα την ίδια μέρα θα πάει στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

"Στις συναντήσεις του, ο υπουργός Λιού θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για την παγκόσμια οικονομία και θα συζητήσει για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη," είπε.

Ο Σόιμπλε επιμένει για Grexit
Προτείνει παράλληλο νόμισμα στο εσωτερικό ώστε να αποφύγει το πρόγραμμα γέφυρα.


Σύμφωνα με αποκάλυψη της Handelsblatt ο Γερμανός υπ. Οικονομικών μετά το πενταετές Grexit, που εξόργισε πολλούς συναδέλφους του, πρότεινε τη χρήση IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση στο Eurogroup. Μάλιστα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης, γερμανικά ΜΜΕ σχολίασαν ότι η πρόταση ισοδυναμεί με μίνι Grexit.

Όπως αποκαλύπτεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρότεινε σε συζητήσεις του με άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης η Ελλάδα να εκδώσει IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει μέρος των εσωτερικών υποχρεώσεών της. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως τα IOUs αποτέλεσαν και πάλι θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη, με ορισμένους ειδικούς να κάνουν λόγο πως είναι το πρώτο βήμα για παράλληλο νόμισμα. Ο τρόπος αυτός είναι κατάλληλος μόνο για εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως λογαριασμούς και μισθούς, και όχι για το εξωτερικό χρέος.

Νέα «καρφιά» Ντάισελμπλουμ: Όμορφες αλλά ψεύτικες οι υποσχέσεις Τσίπρα


Τη σκληρή και αταλάντευτη στάση του απέναντι στην Ελλάδα, διαφήμισε για μία ακόμη φορά χτες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την προβολή της, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι η Ελλάδα δοκίμασε τα όρια της υπομονής και της κατανόησης της Ευρώπης, τονίζοντας ότι του προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε «όμορφες», αλλά ψεύτικες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, ο Ντάισελμπλουμ, αφού τόνισε επίσης ότι θέλει η Ελλάδα να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται, επέμεινε πως η ελληνική κυβέρνηση δυσκόλεψε τα πράγματα και οι τακτικές του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά δυσκόλεψαν τα πράγματα.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εάν διεξαγάγαμε δημοψηφίσματα στις άλλες 18 χώρες για το εάν έπρεπε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πολύ πιο αρνητικό από το 60% που ψήφισε εναντίον των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκάλεσε «τεράστια δυσπιστία και απογοήτευση στα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης».

.... και συνεχίζει:«Εξοργίστηκα λόγω των όμορφων υποσχέσεων που έγιναν στον πληθυσμό της Ελλάδας οι οποίες δεν ήταν αλήθεια. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς να καταφέρεις», σημείωσε ακόμα ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, για να υποστηρίξει ότι η οικονομία της Ελλάδας θα γίνει ισχυρότερη αφού εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της.

«Είναι μια δύσκολη συμφωνία για την ελληνική κυβέρνηση... Δεν έχω καμιά συμπάθεια στην ελληνική κυβέρνηση, όμως τρέφω συμπάθεια στον πληθυσμό της Ελλάδας», κατέληξε ο Ντάισελμπλουμ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο γκαγκστερ του Λευκου Οικου δεν θελει να χαθει ουτε λιθαρακι της Ελλαδας
απο τη σφαιρα επιρροης τοσο των ΗΠΑ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ γι αυτο τρεχει και ιδρωκοπα
ωστε να μην συμβει καποια διφοροποιηση (πραγμα απιθανο) στην εξωτερικη πολιτικη της
Ελλαδας Πρεπει να παραμεινουμε παση θυσια στο δογμα του ανηκωμεν εις την Δυσην συμμαχοι με το Ισραηλ και αγκαλια με τους Ναζι της Ουκρανιας melito

Read more: Go to TOP and Bottom