Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σκηνές-σοκ στη Μυτιλήνη, με τους μετανάστες να «σκοτώνονται» για ένα πιάτο φαΐ (βίντεο)


Η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μοιάζει να χάνεται στη Λέσβο, με τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στον πρόχειρο καταυλισμό στον Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης, να φτάνουν στο σημείο να αλληλοσυγκρούονται για ένα πιάτο φαΐ.

Αναλυτικότερα, όταν το φορτηγάκι της εταιρείας catering, που
παρέχει σίτιση στους αλλοδαπούς, έφτασε στο σημείο, δεκάδες μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που «πλημμυρίζουν» τις τελευταίες εβδομάδες το νησί, όρμησαν στο φορτηγάκι και κυριολεκτικά έδωσαν μάχη για ένα πιάτο φαΐ, κάνοντας πλιάτσικο στο όχημα, από το οποίο ξήλωσαν ακόμα και τις πόρτες.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, στο σημείο υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη, και ο ιδιοκτήτης του caternig, Γιώργος Σαξιώνης, ο οποίος μόλις είδε να του καταστρέφουν την περιουσία άρχισε να διώχνει τους μετανάστες που είχαν εν τω μεταξύ κάνει κατάληψη στο βαν του.

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι κινδύνευε και η σωματική του ακεραιότητα, έβαλε μπρος το αυτοκίνητο και ξεκίνησε με σπασμένες πόρτες να φύγει, ενώ ακόμα μέσα ήταν μετανάστες και έπαιρναν τις μερίδες φαγητών.

Οι μετανάστες εξακολουθούσαν να κυνηγούν το βαν στους δρόμους για να πάρουν έστω και μία μερίδα φαγητού.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:


Επίσης σήμερα, οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο, διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας την άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες.

http://www.ereportaz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom