Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Το 3ο Μνημόνιο είναι εδώ,μακρύτερο κι "αριστερό" - Στηρίζουν την Κυβέρνηση κι αυτοί που είπαν "ΟΧΙ" - Βίντεο πριν και μετά την ψηφοφορία

Πρώτα Eurogroup, μετά ανασχηματισμός – Όλα ανοιχτά για την κυβέρνηση

Από τις 02:00 τα ξημερώματα το 3ο Μνημόνιο είναι νόμος του κράτους!
Το πρώτο μέρος από τα σκληρά μέτρα του υπερψηφίστηκαν από 229 βουλευτές,εκ των οποίων 120 είναι του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους βουλευτές του Ποταμιού και εκείνους του ΠΑΣΟΚ.

Ορθιος στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας,αν και με 39 μώλωπες κι... έναν έρπη

- Μεγάλες απώλειες στην ψηφοφορία για τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται άμεσα ανασχηματισμός
- Πρώτα η συμφωνία, μετά όλα τα άλλα λέει το Μαξίμου που ετοιμάζεται για όλα
- Σε τεντωμένο σχοινί η χώρα μεταξύ εκλογών και κυβέρνησης ειδικού σκοπού
- Στηρίζουμε την κυβέρνηση λέει ο Λαφαζάνης, χάθηκε όμως η δεδηλωμένη
- Μεϊμαράκης: Δεν θα μετέχουμε σε κυβέρνηση, δεν υπάρχει λόγος για εκλογές


Η πρόεδρος της Βουλής έκανε και χτες τα τσαλίμια της,αλλά τελικά κατάφερε να θέσει θέμα διάρκειας της συνεδρίασης και να πάρει μόνο... τη δική της ψήφο!

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ήθελε η συνεδρίαση να κρατήσει τουλάχιστον 10 ώρες σύμφωνα με τα τυπικά του κανονισμού κι ας είχαν συμφωνήσει νωρίτερα στη διάσκεψη των προέδρων να γίνει η ψηφοφορία στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Πήρε το λόγο ο Βούτσης και την ανάγκασε να θέσει ερώτημα στο σώμα... και να αποχωρήσει εν μέσω αποδοκιμασιών...


Τσίπρας: Δεν θα διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης 
«Είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω από αυτή την ευθύνη και θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντίπαλων, δηλαδή να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα  κυβερνητικά έδρανα αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει. Όλους αυτούς τους 5 μήνες δώσαμε έναν σκληρό αγώνα. Είχε λάθη και παραλείψεις και αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Για αυτό τον αγώνα αισθάνομαι περήφανος διότι με αυταπάρνηση δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του λάου μας. Δώσαμε μία άνιση, δύσκολη μάχη, απέναντι όχι απλά στα οργανωμένα κατεστημένα και συμφέροντα εντός της χώρας αλλά τα βάλαμε με σκληρούς αντιπάλους. Δώσαμε έναν αγώνα που από την μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς» .
«Έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και αυτή η παρακαταθήκη δεν σβήνει. Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα φέρει καρπούς στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:
«Το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χωρά μαζί με τις επιλογές που έκανε στο παρελθόν. Η κρίσιμη διαφορά είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιους που δίνουν σκληρή μάχη και σε εκείνους που πέφτουν αμαχητί».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «δύσκολη συμφωνία» και επεσήμανε ότι «θα μας βάλει σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια». Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «εμείς αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλήψεις του παρελθόντος».
«Δεν είναι ώρα για ρεβάνς αλλά για να αναλογιστούμε ότι αυτός ο τόπος, αναγκασμένος να πορεύεται σε αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο, χρειάζεται αέρα αλλαγές.
Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συμφωνία θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να κανούμε πίσω από τη δέσμευση μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκιο του εργαζόμενου λαού και πάνω από όλα να κάνουμε το χατίρι σε κανένα  από τους πολιτικούς μας αντίπαλους, που από την πρώτη στιγμή αυτό που επιθυμούσαν ήταν η επιβεβαίωση της προφητείας να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «θα παραμείνουμε παρόντες και παρούσες».
«Δεν θα προσπάθησω να ωραιοποιήσω την κατάσταση . Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι παρά τις δυσκολίες, σε αυτή τη χωρά μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα που θα αποκαταστήσουν τη σημερινή πληγωμένη περηφάνια», ανέφερε και συνέχισε:
«Η δέσμευσή μας είναι ότι η κυβέρνηση αυτή θα κάνει ότι είναι δυνατόν με το ίδιο πάθος που πάλεψε 6 μήνες για να μπει μια τάξη σε αυτή τη χωρά, για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Θα προνοήσει ώστε να αμβλυνθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων».
«Άκουσα πολλούς να  μιλάτε για τον εκβιασμό. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πιστεύετε ότι είναι υπαρκτός η πλαστός; Και αναφέρομαι στις εναλλακτικές επιλογές που είχε προχθές το βράδυ.
Οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες, η μια ήταν η επιλογή να αποδεχτώ μια συμφωνία όπου σε πολλά σημεία που έχω ριζικές διαφωνίες. Η δεύτερη ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Υπήρχε και μια τρίτη επιλογή, του σχεδίου Σόιμπλε. Αν τη θέλουμε και τώρα έχουμε χρόνο να τη ζητήσουμε. Μας την προσφέρουν. Ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές βάρυνε σε μένα η επιλογή της ευθύνης απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Θα ήθελα με ειλικρίνεια να θέσω το ερώτημα: Ο εκβιασμός, θεωρείτε ότι είναι πραγματικός η πλαστός; Αν θεωρείτε ότι είναι πλαστός είμαι ανοιχτός να ακούσω εναλλακτικές. Αν είναι πραγματικός δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κατέληξε:
«Και σε ότι με αφορά, είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω από αυτή την ευθύνη και θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντίπαλων, δηλαδή στο να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα  κυβερνητικά έδρανα αυτής της κυβέρνησης».



Μεϊμαράκης σε μεγάλα κέφια απολαμβάνει το ρόλο του: Το ΝΑΙ το δικό μας είναι χωρίς ανταλλάγματα
Έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρωθυπουργό άσκησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι αυτή που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
"Πρέπει να σας πω ότι η συνεννόηση και η συναίνεση σας αποσυσπείρωσε και δεν ξέρετε τι θα κάνετε αύριο το πρωί. Θα είστε στα κυβερνητικά έδρανα; Δεν θα είστε;" ανέφερε μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ.
"Τι ζητάτε από την αντιπολίτευση; Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν μας είπατε κιόλας, γνωρίζοντας ότι θα ψηφίσουμε ναι, ότι η ψηφοφορία θα είναι και ψήφος εμποιστοσύνης" συνέχισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.
Το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, αλλά δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τα συγκεκριμένα μέτρα, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.
Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τί μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η στάση της αντιπολίτευσης έδωσε πολλά όπλα στην κυβέρνηση. «Το 251 μέτρησε και τώρα κάποιοι μιλάνε για πραξικόπημα. Μην έρθετε να μας πείτε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Περιμένουμε και το άλλο νομοσχέδιο την άλλη εβδομάδα και την συμφωνία τον Σεπτέμβριο. Δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιους εκβιασμούς».
"Πρέπει τον Σεπτέμβριο να λήξει το Grexit ώστε η χώρα να μπει στην κανονικότητά της. Δεν ζητάμε ανταλλάγματα, δεν είναι δικά μας τα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «σήμερα τα μέτρα είναι πολύ περισσότερα και αν δεν σπεύσετε να τα υλοποιήσετε θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Καλά θα το πάτε εσείς, αν δεν υπάρχει η εγγύηση της ΝΔ θα έχετε τεράστιο πρόβλημα" πρόσθεσε.
Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το e-mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο ήπιο από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση, μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στη διαπραγμάτευση.


Καμμένος: Εάν πέσει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη


Θεοδωράκης: Πολιτικοί συνωμότες κρύφτηκαν πίσω από τον Τσίπρα


Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο Τσίπρα


Γεννημάτα: Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα


Μιχαλολιάκος: Όχι στο Μνημόνιο, όχι στην ξενοκρατία


Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα να μετατρέψουμε το "όχι" του λαού σε "ναι"


Βενιζέλος: Σήμερα καταρρέει η μυθολογία της αντιμνημονιακής αντίληψης


Σακελλαρίδης: Σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ το σημερινό αποτέλεσμα
"Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι «32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας».

Υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι «βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα».

Δηλώσεις στήριξης από τον Λαφαζάνη μετά την ψηφοφορία


Δήλωση Μεϊμαρακη μετά ψηφοφορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom