Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πήρε την "εξουσιοδότηση" (251 ΝΑΙ) η Κυβέρνηση για 3ο Μνημόνιο - 17 διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ - "Παντιέρα" σήκωσε η Ζωή - Δείτε όλες τις ομιλίες

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ;
Γιατί δεν προήδρευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου;
Στην ομιλία της σήκωσε τη σημαία του "αντιμνημονιακού αγώνα" για να.... "είναι χρήσιμη στο μέλλον",όπως δήλωσε

Μετά από πολλά τερτίπια και τσαλιμάκια της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου,η συζήτηση για την εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης για συμφωνία άρχισε στις 23:55 την Παρασκευή με Πρόεδρο τον Αλέξη Μητρόπουλο....

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της βουλής δεν ήθελε να προεδρεύσει στην Ολομέλεια, που θα αποφάσιζε να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την ελληνική πρόταση για συμφωνία με τους δανειστές.


Πρώτος ομιλιτής ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,μετά το λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης,ο Νίκος Μιχαλολιάκος,ο Σταύρος Θεοδωράκης,ο Πάνος Καμμένος,ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Φώφη Γεννηματά.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, επί του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)». Επίσης η Χρυσή Αυγή κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας.

Τσακαλώτος: Αν δεν αλλάξει κάτι τη Δευτέρα... τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα
"Είμαστε μια εβδομάδα μετά από το δημοψήφισμα σε πολύ καλύτερη θέση απ΄ότι πριν από το δημοψήφισμα" είπε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία που ωστόσο είναι καλύτερη από την πρόταση Γιούνκερ και θα κριθεί όταν έρθει ολόκληρο το πακέτο.

"Αυτό φαίνεται γιατί η συμφωνία που μας δόθηκε πριν από το δημοψήφισμα ήταν το σχέδιο Γούνκερ, και μας έλεγαν ότι το μόνο που μπορούσαμε να καλυτερεύσουμε ήταν το θέμα του ΕΚΑΣ.

Φαίνεται λοιπόν ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση του λαού. Αυτό που μας έλεγαν ότι η λαϊκή παρέμβαση ήταν το ίδιο με το λαϊκισμό δεν φάνηκε. Φαίνεται αντιθέτως ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, σημειώνοντας ότι η έκθεση του ΔΝΤ βγήκε μετά το δημοψήφισμα" τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

"Το δημοψήφισμα έφερε και πολιτικές εξελίξεις το δημοψήφισμα. Φάνηκε από την ομιλία του κ. Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος ότι δεν υπήρχε θριαμβολογία, την επόμενη ημέρα όταν υπήρχε συμφωνία ηγετών των κομμάτων που ήθελαν καλύτερους όρους, μια συμφωνία που θα ήταν βιώσιμη και τα άλλα στοιχεία που έβαλαν. Το δημοψήφισμα άλλαξε την πολιτική πραγματικότητα της χώρας".

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι καλύτερη από το σχέδιο Γιούνκερ και εξήγησε: "Υπάρχει μια συζήτηση αν αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι υφεσιακό ή αν μέσα από αυτή τη συμφωνία θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη . Δεν μας ζητάνε περισσότερα μέτρα παρότι να έχει χειροτερέψει η οικονομία".

"Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι αυτά μέτρα έχουν υφεσιακή κατεύθυνση. Συνολικά αν το πρόγραμμα θα έχει υφεσιακή κατεύθυνση θα εξαρτηθεί από τι θα γίνει με το χρέος και το επενδυτικό πακέτο", πρόσθεσε. "Αυτή η συμφωνία πρέπει να αποφασιστεί και να κριθεί από το μεγάλο κάδρο".

Ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε στο δημοψήφισμα λέγοντας "πήγαμε καλά γιατί ο λαός εμπιστεύεται εμάς για τη διαπραγμάτευση και για την ταξική μας μεροληψία, γιατί ξέρει ότι νοιαζόμαστε για τις ανάγκες των πολλών".

"Δεν υπάρχει θριαμβολογία και ωραιοποίηση από την δική μας πλευρά. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία. Το πώς θα είναι διαχειρίσιμη εξαρτάται από το πακέτο που θα σας φέρουμε. Τότε όλοι μαζί θα μπορούμε να το κρίνουμε. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να έχουμε τους καλύτερους όρους για να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία που να είναι βιώσιμη, να φέρει την ανάπτυξη, να μην υπογράψουμε μια συμφωνία που δεν δίνει αυτή την ανάσα, τη βιωσιμότητα, την αυτοπεποίθηση στο λαό ότι κάτι άλλαξε. Αν δεν αλλάξει κάτι τη Δευτέρα, αν δεν υπάρχει αυτή η αισιοδοξία αν δεν έχουμε συμβάλει όλοι σε αυτή την καινούρια μέρα, τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα" κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.


Τσακαλώτος: Η Μέρκελ ξέρει καλύτερα το ποδόσφαιρο από μένα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε έναν διάλογο που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, στον οποίο χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο για παράδειγμα. "Σε μια από τις συναντήσεις με την κ. Μέρκελ που ήμουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, της είπα ότι δεν θέλουν οι θεσμοί να έχουμε καθόλου έσοδα που να μετρούν στο δημοσιονομικό κενό από αυτά τα μη παραμετρικά μέτρα", είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

"Και της λέω αφού εμείς έχουμε κορώνα τη φοροδιαφυγή και την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι σαν να είστε εσείς η Μπάγερν και εμείς η Μπαρτσελόνα και να μην μας επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε ούτε τον Νεϊμάρ, ούτε τον Μέσι. Και μου απαντάει εκεί η κ. Μέρκελ ούτε τον....Τον ξέχασα τώρα τον τρίτο πως λέγεται;".

Παίρνοντας... βοήθεια από όσους κάθονταν στα κυβερνητικά έδρανα, ο κ. Τσακαλώτος βρήκε τον Σουάρες και είπε: "Άρα το συμπέρασαμα είναι ότι η κ. Μέρκελ ξέρει καλύτερα ποδόσφαιρο από ό,τι ξέρω εγώ".


Τσίπρας: Θα τα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη ως ισότιμο μέλος
Δεν λογάριασα το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Ουδείς αλάθητος και πρώτος εγώ.

Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο.Και δεν έχω δικαίωμα να το κρύψω από τον λαό.

Τα μέτρα απέχουν πολύ από το πρόγραμμα μας και από αυτά που πιστεύουμε.

Ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης.

Εξέλαβα το "ΟΧΙ" ως εντολή για μια καλύτερη λύση και ως ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν θα έρθω να παραστήσω κάτι άλλο από αυτό που υποσχέθηκα.

Θέλουμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση.

Έθεσα 3 βάσεις για συμφωνία, επαρκή χρηματοδότηση, αναπτυξιακό πακέτο ελάφρυνση του χρέους.

Η τρόικα τελειώνει όπως την ξέραμε.

Για 1η φορά έχουμε στο τραπέζι ουσιαστική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο στόχος είναι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας να εκθεσω με σαφήνεια τις επιλογές που έχουμε.

Ο σπόρος που ρίξαμε θα φέρει κι άλλους καρπούς στην Ευρώπη.

Η μετατροπή του χρέους από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο με χαμηλότερα επιτόκια ισοδυναμεί με αναδιάρθρωση.

Η ψήφος είναι επιλογή συνείδησης και εθνικής ευθύνης.


Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέκοψε τον Αλέξη Τσίπρα φωνάζοντας από τα έδρανα της Βουλής.

"Παραπληροφορείτε τον λαό με ωμά ψέματα" ήταν τα λόγια του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο:


Μεϊμαράκης: Ξεκαθαρίζουμε τους λογαριασμούς μας με την ιστορία σήμερα

Η χώρα ήταν καλύτερα τον Δεκέμβριο του 14 που μας οδηγήσατε σε εκλογές.

Εύχομαι να μην επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι μας εγκλωβίζετε.

Σας λέμε μπράβο που κάνετε το καθήκον σας και σας καταλαβαίνουμε.

Ξέρουμε από διαπραγματεύσεις,ξέρουμε τι εκβιαστες είναι, ξέρουμε πόσο πολύ εκβιάζουν, εσείς τώρα το καταλαβαίνετε.

Την Κυριακή πρέπει να έχουμε τελειώσει κύριε Τσίπρα.


Μιχαλολιάκος: “Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες”
Η θέση της Χρυσής Αυγής, όταν τέθηκε το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην πρόταση Γιούνκερ, αλλά και στην επερχόμενη μνημονιακή Τσίπρα.

Με την πρόταση της συγκυβέρνησης, η οποία εμπεριέχει σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην ύφεση, η Ελλάδα καθίσταται για μια ακόμη φορά αποικία χρέους.

Περιλαμβάνεται μείωση προσωπικού και των προμηθειών στην εθνική άμυνα, την στιγμή που η Πατρίδα βρίσκεται υπό συνεχής απειλή.
Όλοι μιλούν για τον εκβιασμό που δέχεται η χώρα μας. Είναι δυνατόν μέσα σε μια παγκόσμια οικονομία, μια άτακτη χρεοκοπία να μην έχει συνέπειες και για τους τοκογλύφους δανειστές;

Η κυβέρνηση, αν και θα έπρεπε, δεν έχει, ούτε ποτέ είχε ένα σχέδιο Β΄.
Εμείς δεν συμφωνούμε στην υπογραφή ενός ακόμα εθνοκτόνου Μνημονίου. Η Χρυσή Αυγή μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, δεν θα δώσει εξουσιοδότηση και θα πει ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Όπως έλεγε και ένα γνωστό σύνθημα της ΕΟΚΑ:"Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες"!




Εντύπωση προκάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης,ο οποίος είπε μόνο:"Εμείς δεν εξουσιοδοτούμε τον πρωθυπουργό,αλλά απαιτούμε να φέρει συμφωνία.Τα υπόλοιπα από Δευτέρα."!


Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός τώρα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεση του, να αντιπαλέψει τα μέτρα - φωτιά που έρχονται
Δεν διαλέγουμε ούτε μνημόνιο ούτε Grexit, υπάρχει λύση αν προχωρήσουμε σε ρήξη με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για την «εξουσιοδότηση» στην κυβέρνηση να συμφωνήσει στο 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο.

Τόνισε ότι ο λαός τώρα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεση του, ο λαός να πει το μεγάλο πραγματικό όχι και να αντιπαλέψει τα μέτρα φωτιά που έρχονται στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετέτρεψε το όχι του δημοψηφίσματος σε ναι για ένα νέο μνημόνιο ανάφερε ότι το ΚΚΕ ήταν σίγουρο πως αυτό θα έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ αφού οι θέσεις του τον οδηγούν να παλεύει πλάι στην ΕΕ, το ΔΝΤ και τα μονοπώλια για το πως θα γίνει η μοιρασιά των κερδών και πως θα ξεζουμιστεί ο λαός.


Ο Πάνος Καμμένος βάφτισε το μνημόνιο "Συνθηκολόγηση"! και λέει ΝΑΙ για να μην αιματοκυλιστεί η Ελλάδα
"Είμαι σίγουρος ότι αν αποφασίζαμε με μόνο γνώμονα τη συνείδηση μας θα ακουγόταν αυτό το μεγάλο όχι που ψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

"22 χρόνια σε αυτή την αίθουσα, ίσως είναι η πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχω βρεθεί. Μια συνεδρίαση που από τη μια μεριά έχουμε καθήκον να ψηφίσουμε όπως το Σύνταγμα ορίζει κατά τη συνείδησή μας και από την άλλη μεριά έχουμε καθήκον η συνείδηση μας να υπολογίσει όλες τις συνισταμένες των κινδύνων που μπορεί να διατρέξει η πατρίδα ανάλογα με την απόφαση που μπορούμε να λάβουμε" τόνισε ο κ. Καμμένος.

"Ο λαός αποφάσισε να είμαστε μαζί και να αναλάβουμε τα ηνία του τόπου, αποφάσισε να αποκαθηλώσει τις κυβερνήσεις που έφερναν νομοσχέδια στα αγγλικά" συνέχισε προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα.

"Δεν ντρέπεσαι λίγο;" του φώναξαν.

"Ντρέπομαι στα αγγλικά το κείμενο που ήρθε εδώ και για αυτό το λόγο το λέω δημόσια, αλλά δεν το προσυπογράφω όπως το κάνατε εσείς χωρίς καν να το διαβάζετε, χωρίς καν να το ακούτε, χωρίς καν να το ακούτε" απάντησε ο κ. Καμμένος.


Η Φωφή Γεννηματά ζήτησε να φέρει τη συμφωνία η Κυβέρνηση

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά δήλωσε πώς το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, ώστε να κρατηθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη συμφωνία, δίνοντας την εξουσιοδότηση στην Κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για να κρατηθεί η χώρα μέσα στην Ευρωζώνη.

“Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες χωρίζονται διαρκώς. Μνημονιακοί από τη μία και Αντιμνημονιακοί από την άλλη. Ευρωπαϊστές τη μία και Αντιευρωπαιστές από την άλλη. Εγώ λέω πώς η χώρα μας έχει φτάσει σε μία πολύ κρίσιμη καμπή και όλοι θα πρέπει να βάλουμε τέλος στον διχασμό που έχουμε προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία. Έχει φτάσει η ώρα της αλήεθαις και των μεγάλων υπερβάσεων. Η αντίστροφη μέτρηση εχει αρχίσει. Φέρατε τη χώρα μπροστά στον άμεσο κίνδυνο εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή για να κρατηθεί η χώρα μέσα στη ζώνη του ευρώ”.



Μετά την κυρία Γεννηματά το λόγο πήρε ο Χ. Παππάς της Χρυσής Αυγής,που ανέπτυξε την ένσταση του κόμματός του περί αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας.

Ο κύριος Φίλης πήρε το λόγο και απάντησε στη Χρυσή Αυγή ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας....,ενώ μίλησε και για εγκληματική οργάνωση.

Ανταπάντησε ο Παππάς,άκρη δεν βγήκε και στο βήμα ανέβηκε ο ειδήμων Βαγγέλης Βενιζέλος κι ενώ η συζήτηση ήταν για τη μέλλουσα συμφωνία ο... συνταγματολόγος άρχισε να μιλάει για την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος, το οποίο ενέκρινε και η Χρυσή Αυγή,άρα κύριοι τα επιχειρήματά σας δεν ισχύουν....
Δεν έχασε ευκαιρία να τα ρίξει και στο ΣΥΡΙΖΑ για το 3ο Μνημόνιο....

Στη συνέχεια εξήγησε τη διαφορά των δύο πρώτων μνημονίων από το αριστερό 3ο!

Μετά τον γίγαντα Βενιζέλο το λόγο πήρε ο Χάρης Θεοχάρης για να πει το ευφυολόγημα "σήμερα έχουμε κηδεία"!

Ωρα 02:34 και στο βήμα ανέβηκε η πρόεδρος της Βουλής για να ρίξει βόμβες,Ζωή Κωνσταντοπούλου και για να διαβάσει την έκθεσή της περί ύπαρξης,αντιστάσεων,προσωπικότητας,αριστεράς,ευημερία των λαών και την Ευρώπη των εκβιαστών.Μια Ευρώπη που μεταμορφώνεται σε φυλακή για τους απείθαρχους λαούς.Κι όπως το πήγαινε το 'φερε στη μη βιωσιμότητα του επονείδιστου χρέους που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η Τρόικα μετέτρεψαν από ιδιωτικό σε κρατικό για να σώσουν τις τράπεζες...

Μίλησε και για το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα το οποίο είναι μεγαλύτερο απ' αυτό της Ελλάδας.Αναφέρθηκε και στη siemes,αλλά και στις θηριωδίες των Γερμανών στην κατοχή....

Μίλησε για τη φτωχοποίηση του λαού,για την ανθρωπιστική βοήθεια γιατί έκλεισαν οι ίδιοι τη στρόφιγγα επειδή αποφασίστηκε δημοψήφισμα για να μιλήσει ο λαός.

Το ΟΧΙ του λαού υποχρεώνει όλους μας να αγωνιστούμε,η Κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται.... και έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πρωθυπουργού που τον τιμά πάντα....

Καταλαβαίνει τον εκβιασμό που υφίσταται ο πρωθυπουργός,αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει τη συμφωνία,δήλωσε "Παρών"-παρούσα,πιστή στο τελευταίο άρθρο του Συντάγματος αντιστέκεται!!!!!



Τελειώνοντας την ομιλία της,κατά τη διάρκεια της οποίας απουσίαζε ο πρωθυπουργός,έγινε πανδαιμόνιο στη Βουλή...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήρε το λόγο και της τα έχωσε χοντρά,μιλώντας για παραλήρημα της Κωνσταντοπούλου,το οποίο έπρεπε να διακόψει ο πρόεδρος της Βουλής,Αλέξης Μητρόπουλος,ο οποίος έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό και τερμάτισε τη συζήτηση προχωρώντας στην ψηφοφορία...

Δευτερολογία Τσίπρα στις 02:55


Ο Αλέξης Τσίπρας την έσφαξε με το γάντι,χωρίς καν να αναφέρει τ' όνομά της

Η ψηφοφορία άρχισε ακριβώς στις 03:00
ΣΥΡΙΖΑ,Ν.Δ.,ΑΝΕΛ,ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ έδωσαν "εξουσιοδότηση" με 251 ΝΑΙ στην Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί συμφωνία με τους δανειστές.
ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή είπαν ΟΧΙ

Ελένη Ψαρέα και Ιωάννα Γαϊτάνη ψήφισαν ΟΧΙ,7 απουσίες και 8 Παρών = 17 διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει ή όχι θέμα δεδηλωμένης όπως το είχε θέσει ο πρωθυπουργός;

 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,η οποία ξεκίνησε "αντάρτικο" απόψε,να δούμε τώρα με τι ηθικό ανάστημα θα μπορεί να προεδρεύει όταν και εφόσον έρθει η συμφωνία για επικύρωση στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ασχοληθεί τώρα με τις διαρροές.Πρώτα θα πάει να κλείσει τη συμφωνία και μετά θα ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά.
Αντίθετα από τους ΑΝΕΛ δεν υπήρξαν διαρροές.

Λαφαζάνης: Γιατί ψήφισα "παρών"

Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε "παρών" εξήγησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δήλωσή του.

"Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση»που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου.

Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερωναπορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας.

Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν τηνευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας" αναφέρει..

ΠΑΡΩΝ ψήφισαν και οι Λεουτσάκος,Στρατούλης,Σταθάς,Κυρίτση,Κωνσταντοπούλου,Σκούμας,Λαπαβίτσας.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ οι Κοδέλλας, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Μακρή, Kυριακάκης ,Βαρουφάκης και Ελένη Αυλωνίτου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να μην τους αφησουμε να γευτουν ουτε τα κολυβα των 40 τους
melito

Read more: Go to TOP and Bottom