Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Φώτης Κουβέλης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ…

Μπορεί ο κυρ Φώτης να "κάηκε" ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ να εξανεμίστηκαν,ο ίδιος όμως φροντίζει ώστε να 'χει και πάλι ένα ζεστό στασίδι στο κοινοβούλιο...

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε γίνουν εκλογές, ο Φ.Κουβέλης. Το γράφουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στην πρώτη σελίδα και φαίνεται πως θα επιβεβαιωθούν.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και θα καταλάβετε…

Την πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε εχθές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τις εργασίες του 3ου συνεδρίου του κόμματος.
Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλη έδωσε πλήρως το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Δημοκρατική Αριστερά το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κινήθηκε στην παρέμβασή του σε τέσσερα σημεία:

– αποσαφήνισε πως δεν προτίθεται να συνεναίσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
– δεν… ξόρκισε τις εθνικές εκλογές
– έκανε άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
– απέκλεισε τη συνεργασία με “συλλογικότητες και πρόσωπα” που συνεργάζονται με την συγκυβέρνηση.

“Αυτό που απαιτείται είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση της πολιτικής αλλαγής στη χώρα. Μιας πλειοψηφίας στη οποία μπορούν και πρέπει να πάρουν μέρος ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, η ριζοσπαστική αριστερά”.
http://www.bankwars.gr/

Σημείωση Ζείδωρον:Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου,που ρωτήθηκε για το θέμα σήμερα το πρωί από τη Μαρία Κανελάκη στο ρ/σ parapolitika 90,1 fmβ,δήλωσε ότι βλέπει θετικά μια τέτοια συνεργασία,εκτιμά τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος είναι τεράστιο ηθικό κεφάλαιο,αλλά δεν γνωρίζει πόσο και εάν έχουν προχωρήσει οι δύο πλευρές!

Κι άλλο δραματικό και πικάντικο συνάμα ρεπορτάζ από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς μετά την σφοδρή κριτική από τον Γιάννη Πανούση και τον Γιώργο Κυρίτση στον Φώτη Κουβέλη σε σημείο που του ζήτησαν να παραιτηθεί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του ζήτησε να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία.
Με βάση την πρόταση της ΚΟ ο κ. Κουβέλης καλείται να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνει τις εξελίξεις στο κόμμα και να ανοίξει το δρόμο για κάποιον άλλο υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση των βουλευτών του φέρεται να ζήτησε προθεσμία να το σκεφθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου για να απαντήσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ο Φ. Κουβέλης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου φέρονται οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης και Νίκος Τσούκαλης, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει αν θα δεχτούν να διεκδικήσουν την αρχηγία, καθώς η στάση τους εξαρτάται και από την τελική στάση του κ. Κουβέλη.

Να σημειωθεί ότι και το "αριστερό δίκτυο" πριν από την έναρξη του συνεδρίου άφηνε ανοιχτό ενδεχόμενο να κατεβάσει υποψήφιο ή να ψηφίσει λευκό στην διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom