Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αποβολές σε μαθητές των Τρικάλων για επεισόδιο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Τι δηλώνουν ο διευθυντής και μία μητέρα


Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλούν οι αποβολές μαθητών Λυκείου, μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου...

«Είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΗ για τον γιό μου» δηλώνει μια από τις μητέρες των Τρικαλινών μαθητών που αποβλήθηκαν με το αιτιολογικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς για την παρέλαση της προχθεσινής Εθνικής Επετείου.

Η μητέρα μιλώντας στο trikalanews.gr αναφέρει πως «ο γιός μου δεν πρόσβαλε το σχολείο, ούτε τους αγωνιστές του ΄40, αλλά αντέδρασε με τον δικό του τρόπο με πολιτική αντίσταση στο σημερινό καθεστώς και μόνο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων».

Ταυτόχρονα, δηλώνει πως ο γιός της κλήθηκε σε απολογία από το Συμβούλιο Καθηγητών και πως θα ήθελε να είναι παρούσα στην διαδικασία και όχι να ενημερωθεί εκ των υστέρων απλά για την επιβληθείσα ποινή στον γιό της. Επιπλέον τονίζει πως θα κινηθεί νομικά ζητώντας τα πρακτικά της συνεδρίασης για να διαπιστωθεί το σκεπτικό της αποβολής.

Μάλιστα αναφέρει πως η αποβολή δόθηκε σε συνεννόηση του Συμβουλίου Καθηγητών του 2ου Λυκείου Τρικάλων με την Διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ότι της ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου.

«Όταν επισκέφθηκα την κ. Κάκλα, μου είπε ότι την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν στον χώρο των επισήμων, αλλά το βράδυ μετά, βλέποντας οπτικό υλικό από το συμβάν και ενοχλημένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Σχολείου», αναφέρει η μητέρα που ζητά πλέον τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου Καθηγητών.

Τι δηλώνει στο trikalanews.gr o Διευθυντής του Σχολείου

Με τριήμερη αποβολή «πλήρωσαν» 2 μαθητές της Γ΄ Λυκείου του 2ου Λυκείου Τρικάλων διότι την ώρα που το τμήμα τους παρήλαυνε μπροστά από τους επισήμους, οι δύο νεαροί, γύρισαν την πλάτη τους, δάγκωσαν τις γραβάτες τους, σχημάτισαν με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης και αποθανάτισαν την σκηνή μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Ήταν μια ανάρμοστη συμπεριφορά και προσβολή στην παρέλαση», ανέφερε στο trikalanews.gr ο Διευθυντής του Σχολείου Γεώργιος Ποντίκας που πρόσθεσε πως «δεν υποχρέωσα κανέναν μαθητή να παρελάσει και ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι για την απόφασή μου».

Πηγή: trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom