Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Συνετρίβη διαστημικό σκάφος της Virgin (φωτο & βίντεο)

Nεκρός ο ένας πιλότος και ο άλλος σοβαρά τραυματισμένος

Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε πριν από λίγο το CNN συνετρίβη σήμερα διαστημικό σκάφος της Virgin κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης.


Το SpaceShipTwo της εταιρείας αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από την έρημο Μοχάβε, ενώ οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι συνετρίβη στην περιοχή Καντίλ.

Η Virgin Galactic με tweet στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ανέφερε ότι το πυραυλοκίνητο διαστημόπλοιο της εταιρείας αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ενώ αργότερα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.


Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Κερν αναφέρει ότι σπεύδει στο σημείο στην έρημε Μοχάβε.

Ενώ ο Διοικητής της Τροχαίας Εθνικών Οδών της Καλιφόρνια δήλωσε στο Reuters ότι σπεύδει στο σημείο που έχουν γίνει αναφορές για συντριβή στην περιοχή Καντίλ.


Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν δύο πιλότοι, εκ των οποίων ο ένας είναι νεκρός και ο άλλος σοβαρά τραυματισμένος.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom