Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

SOS από την ΑΙΤ/ΝΙΑ: Εκλεισαν τις Καρδιολογικές Κλινικές σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Για κοροϊδία χωρίς όριο μιλάει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου
Αύριο Παρασκευή 31/10 η συγκέντρωση στο Αγρίνιο για το μαύρο χάλι στην Υγεία


Με απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου Αγρινίου έκλεισε η καρδιολογική κλινική, αφού έμεινε με 2 καρδιολόγους και δεν υπάρχει πλέον ασφάλεια λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrinionet.gr δεν βρέθηκε τελικά λύση και και αφού δεν εφημέρευαν κανένα από τα δυο νοσοκομεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και οι δυο καρδιολογικές κλινικές έβαλαν λουκέτο.

Οι δυο εναπομείναντες καρδιολόγοι σήμερα βγήκαν εκτός εαυτού μιας και εργάζονται από τον Αύγουστο μήνα συνεχώς κάνοντας πέραν του νομίμου εφημερίες και οι οποίες είναι απλήρωτες.

Κατ΄αρχάς από χθες που ουσιαστικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα, να μην υπάρχουν παρά μόνο 2 καρδιολόγοι στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και οι 2 καρδιολόγοι κατέθεσαν αναρρωτικές άδειες και ο τρίτος κατέθεσε αναρρωτική σήμερα, μετά από απόφαση του Δ.Σ να κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την κάλυψη των αναγκών στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Το Δ.Σ του νοσοκομείου Αγρινίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα αντί να συνεδριάσει εκτάκτως, συνεδρίασε 24 ώρες αργότερα.

Σήμερα γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, πληροφορίες του Agrinionet.gr αναφέρουν ότι εστάλει στο Μεσολόγγι τα χαρτί για τη μετακίνηση του κ. Ζαβιτσανάκη διευθυντή καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Αγρινίου. Το έγγραφο εστάλει πολύ αργά με αποτέλεσμα να καταθέσει και αυτός με τη σειρά του αναρρωτική άδεια μη αποδεχόμενος την κλήση του διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού κ. Βλάχου.

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ του νοσoκομείου αναγκάστηκε να προβεί στην αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής Αγρινίου. Ωστόσο εδώ και καιρό η καρδιολογική κλινική του Μεσολογγίου υπολειτουργεί και σήμερα και αυτή έβαλε λουκέτο.

Αυτό πρακτικά σημείνει ότι όλα τα καρδιολογικά περιστατικά καθώς και τα χειρουργικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νομό και διακομίζονται στην Πάτρα. Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου άδειασε και 2 περιστατικά διακομίστηκαν στην Πάτρα.

Με λίγα λόγια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ουδείς δικαιούται να πάθει οτιδήποτε καρδιολογικό από σήμερα και άγνωστο μέχρι πότε.

Δικαιώθηκαν λοιπόν οι Κασσάνδρες που φώναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι σε αντίθεση με με τις υποσχέσεις των διοικητών και τα παχιά λόγια, θα φτάναμε στο σημείο να μην λειτουργούν ποι δυο καρδιολογικές κλινικές των διασυνδεόμενων νοσοκομείων στο νομό.

Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτά και επικρατούσε πανικός για το κλείσιμο της καρδιολογικής, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου γίνονταν ενημέρωση για τον έμπολα και ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου διατείνονταν ότι «είμαστε υπερσύγχρονο νοσοκομείο και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα περιστατικά!!!!

Μήπως τελικά πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός της χώρας;
Εάν πεθάνει κάποιος πολίτης ποιοι θα πάρουν το βάρος του θανάτου και ποιοι θα δώσουν εξηγήσεις;
Για την ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους δεν μιλάει κανείς…

Ήδη σημειώθηκαν τα πρώτα περιστατικά προπηλακισμών από πολίτες σε γιατρούς που έφτασαν στο νοσκομείο και απαιτούσαν καρδιολόγο….
http://agrinionet.gr/

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου, τα οποία σήμερα Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έχουν μείνει, χωρίς καρδιολόγο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς σήμερα γινόμαστε μάρτυρες, ενός πρωτοφανούς γεγονότος. Στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου δεν εφημερεύει καρδιολόγος.

Δηλαδή ένας ολόκληρος νομός είναι κυριολεκτικά ακάλυπτος.

Καλώ τη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διερευνήσει και να αποδώσει άμεσα ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή.

Ταυτόχρονα εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου, για ακόμη ένα γεγονός που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού.

Αναφέρομαι στην στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα, στην επιστροφή του καρδιολόγου που είχε αποσπαστεί για ένα μήνα, όπως έλεγαν στο Αγρίνιο.

Η ανάκληση της απόσπασης, όχι μόνο δεν έγινε, όπως μας είχε δηλώσει, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος αλλά αντίθετα σήμερα έγινε μετάθεση και μόνιμη τοποθέτηση του γιατρού, στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Επομένως ή ο κ. Γρηγοράκος μας κορόιδεψε ή τον κορόιδεψαν οι παρακάτω από αυτόν.

Πάντως κάτι σάπιο υπάρχει… με την κοροϊδία να μην έχει όριο…σε βαθμό που τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.»
http://www.agriniopress.gr/

Διαβάστε σχετικά:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ του διευθυντή της καρδιολογικής του Νοσοκομείου Αγρινίου - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: ".... τραγικές, απάνθρωπες , εξουθενωτικές και άκρως επικίνδυνες καταστάσεις..."!

Δεν υπάρχουν σχόλια: