Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! - Ποιές περιοχές θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία!


- Το έκτακτο δελτίο καιρού εκδόθηκε από την ΕΜΥ και θα έχει ισχύ έως αύριο το βράδυ
- Προβλέπει ισχυρές βροχές και κατογίδες κυρίως στα δυτικά και στα νότια της χώρας
- Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για να γνωρίζετε με τι καιρό θα επιστρέψετε!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στα δυτικά και νότια της χώρας από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο, κυρίως γύρω από την Κέρκυρα, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η περιοχή των Κυθήρων και η Κρήτη. «Δεν θα είναι οι χειρότερες βροχές που έχουμε δει ωστόσο είναι πιθανό κάποιες περιοχές να αντιμετωπίσουν προβλήματα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

Αύριο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές, ενώ βροχερός αναμένεται ο καιρός και στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία. Βροχές αναμένονται και στην Αττική «αλλά χωρίς την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», όπως επισημαίνει ο κ. Λάλος.
Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Παρασκευή σταδιακά από τα βορειοδυτικά της χώρας και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

- Σήμερα θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας), στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια) και την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική).

- Αύριο Τέταρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές αλλά το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: