Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στο σκαμνί όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Πρόταση 700 σελίδων του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου

Ντογιάκος: Δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που χρησιμοποιεί βία!
ΠΡΟΣΟΧΗ:Καμία σχέση η πρόταση δίωξης όλης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής με τις ερμηνείες του Συντάγματος για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 300-18=282 χ 3/5=168!!!

Στο εδώλιο θα καθίσουν όλοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Σε δίκη παραπέμπονται 70 άτομα τους 85, που ήταν οι αρχικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου προς το συμβούλιο Εφετών, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση. Ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α., συνολικά 18 άτομα παραπέμπεται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διότι γνώριζαν, καθοδηγούσαν εγκληματικές ενέργειες και μετείχαν σε αυτές.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος συνδέεται με τη
δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλες σοβαρές επιθέσεις της οργάνωσης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς και δεκαπέντε ακόμη άτομα παραπέμπονται για τη δολοφονία Φύσσα, ενώ ο Ρουπακιάς κατηγορείται σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ότι είχε προετοιμάσει το έγκλημα καθώς έδρασε προς ένα άγνωστο προς αυτόν άτομο με τρόπο στοχευμένο καίριο και ταχύτατο.

Τα υπόλοιπα άτομα παραπέμπονται για τις μεγάλες και σοβαρές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, σε στέκι στην Ηλιούπολη κτλ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση 700 σελίδων, το σύνολο της ΚΟ κατηγορείται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ειδικά από το 2008 και μετά, είχε την δομή της εγκληματικής οργάνωσης και απόκτησε πολιτικό μανδύα κόμματος, το 2012, όταν κατέθεσε καταστατικό στον Άρειο Πάγο και μετείχε στις εκλογές. Όλοι οι βουλευτές κατά τον εισαγγελέα μετείχαν και γνώριζαν τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής οι οποίες αναφέρονται μια προς μια στην εισαγγελική πρόταση.

Ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει, ακόμη, ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, για την τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει ότι η οργάνωση λειτουργούσε με απόλυτη ιεραρχία και τοποθετεί στην ιεραρχική δομή, πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Χρήστο Παππά, τρίτους τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο και τέταρτο τον Γιώργο Γερμενή.

Στο κεφάλαιο για τη δολοφονία Φύσσα, ο κ. Ντογιάκος, φέρεται να τονίζει πως ο μουσικός ήταν στοχοποιημένος και ότι για τη δολοφονία του κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Χρυσής Αυγής. « Ήξεραν ποιος είναι» φαίνεται να τονίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος κρίνει ότι τα γεγονότα, δηλώνουν την ένταση του δόλου.

Στην πρόταση υπογραμμίζεται ότι, οι ισχυρισμοί των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων επιβεβαιώνονται πλήρως από όλο το ιστορικό και τα στοιχεία της υπόθεσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την εισαγγγελική κρίση, οι 15 κατηγορούμενοι, για τους οποίους ζητείται απαλλαγή, ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ντογιάκος: Δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που χρησιμοποιεί βία!

Μπορεί ένα ελληνικό δικαστήριο να μην μπορεί να θέσει εκτός νόμου ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, ωστόσο το σκεπτικό του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για την Χρυσή Αυγή ανοίγει τον δρόμο για να θεωρηθεί μη νόμιμο.

«Δεν είναι νόμιμο ένα κόμμα που επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας», αναφέρει στην πρότασή του για τη Χρυσή Αυγή ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος τονίζει ότι τα ελληνικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας, που ζητά την παραπομπή ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και των συγκατηγορουμένων τους για εγκληματική δραστηριότητα, διατυπώνει την άποψη πως η ένωση προσώπων που «υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος» δεν εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά ασκεί καταχρηστικά το δικαίωμα στην ίδρυση κόμματος.

Η θέση αυτή του εισαγγελικού λειτουργού είναι σαφής στο ότι εφόσον οι κατηγορούμενοι στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν για «εγκληματική οργάνωση» το κόμμα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

Ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τονίζει τα εξής:

«Απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κατά την εν λόγω συνταγματική επιταγή, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί νόμιμο πολιτικό κόμμα η ένωση προσώπων ή η οργάνωση η οποία, υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε πολίτη με πραγματικό σκοπό την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και την περαιτέρω διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Στην περίπτωση αυτήν, η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την οποιανδήποτε προσβολή, διακινδύνευση ή βλάβη των έννομων αγαθών των πολιτών αλλά και των εννόμων συμφερόντων του Κράτους.

»Ειδικότερα, όπως γίνεται δεκτό "… τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια δικαιούνται να κρίνουν και να θεωρήσουν και ένα πολιτικό κόμμα ως εγκληματική οργάνωση…", ενώ κατ' ερμηνεία του ως άνω άρθρου του Συντάγματος γίνεται επίσης δεκτό ότι το ίδιο το Σύνταγμα επομένως θέτει ως πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος το να εξυπηρετεί η οργάνωση και η δράση του την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Με άλλα λόγια το Σύνταγμα λέει: Για να έχει αξίωση σεβασμού ένα πολιτικό κόμμα είναι ανάγκη να εξυπηρετεί με την οργάνωση και τη δράση του την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, κάτι που έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και την επιδίωξη εγκληματικής δραστηριότητας.

Άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση όσοι άσκησαν το ατομικό δικαίωμα της ίδρυσης κόμματος με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων έχουν ήδη προβεί σε καταχρηστική άσκηση δικαιώματος […], επειδή επιδιώκουν διαφορετικούς σκοπούς από την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, επιδιώκουν την προσβολή των δικαιωμάτων άλλων ανθρώπων […] και παραβιάζουν έτσι το Σύνταγμα.

Σε καμία περίπτωση η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την προσβολή, με βλάβη ή διακινδύνευση των έννομων αγαθών των μελών της κοινωνίας ή του κράτους. Συμπερασματικά, δεν αποκλείεται να συνιστά εγκληματική οργάνωση, κατά την έννοια του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα και το πολιτικό κόμμα, στο μέτρο και στον βαθμό που παρεκκλίνει από τη συνταγματική του αποστολή και συντρέχουν οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό του ως εγκληματική οργάνωση».

Στο μεταξύ, αύριο δικάζονται στο Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων οι χρυσαυγίτες που μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 χτύπησαν δύο Ελληνίδες μεσήλικες γυναίκες καταγόμενες από το Δέλβινο Αλβανίας επειδή ήταν “ξένες”. Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Παναγιώτης Μπαντέμης, ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Δράμα.

Επίσης ένας από τους βασικούς ενορχηστρωτές της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας σε πικετοφορία στον Πειραιά στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο προφυλακισμένος Νίκος Αποστόλου, ομολογεί ότι είναι εκείνος που έβαλε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα στα τάγματα εφόδου.

Ο χρυσαυγίτης δικάζεται για την επίθεση αυτή, που για καιρό παρέμενε ξεχασμένη, στις 20 Οκτωβρίου. Μαζί του δικάζεται και ο Νεκτάριος Σαλούφας, πρώην προσωπικός φρουρός του προφυλακισμένου βουλευτή Νίκου Κούζηλου και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τ.Ο.Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom