Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Εκαντοντάδες νεκροί από το διπλό φονικό σεισμό στο Β. Ιράν


Τουλάχιστον 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 1.500 τραυματίσθηκαν από τους δυο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το Σάββατο την περιοχή της Ταμπρίζ (Ταυρίδα) στο βορειοδυτικό Ιράν. Οι δύο σεισμοί μεγέθους 6,2 και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξαν κυρίως τις πόλεις Αχάρ, Βαρζεγκάν και Χαρίς.Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ανέβει δραματικά τις επόμενες ώρες.

Οι πόλεις Ταμπρίζ, Αρντεμπίλ και Μεχραμπάν, καθώς και πολλά χωριά επλήγησαν επίσης από τους δύο σεισμούς και τους πολλούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.
Από τους δυο σεισμούς τουλάχιστον έξι χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα εξήντα υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές σε ποσοστό από 50 έως 80%.

Των δυο καταστρεπτικών σεισμών επακολούθησαν τουλάχιστον 10 δυνατοί μετασεισμοί που έσπειραν το πανικό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Οι αρχές λόγω των μετασεισμών προέτρεψαν τους κατοίκους να περάσουν τη νύχτα στην ύπαιθρο.
Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν πολίτες από τα χαλάσματα , ενώ σε μερικά χωριά δεν έχει φτάσει ακόμα βοήθεια.

Το Ιράν βρίσκεται πάνω σε πολλά σημαντικά σεισμικά ρήγματα και έχει υποστεί πολλούς καταστροφικούς σεισμούς.Ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων ετών σκότωσε 31.000 ανθρώπους, το ένα τέταρτο του πληθυσμού, στην πόλη Μπαμ (νότιο Ιράν) το Δεκέμβριο του 2003.

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Φίλε Ζείδωρον τελικά μου φαίνεται πως και ο Εγκέλαδος κάνει... ταξικές διακρίσεις!!!
Δείχνει να προτιμά ιδιαίτερα (ως προς τον αριθμό θυμάτων) τις φτωχές χώρες και λαούς, εκεί όπου οι υποδομές ασφαλείας είναι μάλλον ανύπαρκτες...

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλώς τον!
Ευρυτάνα μου είναι ο Εγκέλαδος που φέρεται "ρατσιστικά" ή κανένας θείος Σαμ;Κάνε μια βόλτα μετά τα μεσάνυχτα να διαβάσεις κάτι σχετικό!

Read more: Go to TOP and Bottom