Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας από blogs που δημοσίευαν exit poll

Αν έδειχναν την ίδια ευαισθησία σε ότι τραβάει ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα στη χώρα.

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες για την περίπτωση δύο blogs, τα οποία ανήρτησαν αποτελέσματα από exit poll πριν λήξει η απαγόρευση που προβλέπει η νομοθεσία.

Ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, να διεξάγει έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί αξιόποινη πράξη, και ειδικά αυτή της παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας.Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώσης.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, αποτελέσματα μπορούν να γνωστοποιηθούν μόνο μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

H πλάκα είναι ότι γίνεται λόγος για δυο blogs ενώ στην πραγματικότητα μιλάμε για εκατοντάδες αφού κάθε ανάρτηση αναπαράγεται ταυτόχρονα από όλο σχεδόν το διαδίκτυο.Το ίδιο είχε συμβεί και το 2009 χωρίς φυσικά να συμβεί το παραμικρό αφού τα blogs δεν περιλαμβάνονται στα μέσα ενημέρωσης που έχει προβλέψει ο νομοθέτης.Απλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε!
Κι αυτή την ώρα όποιος θέλει να διαβάσει τα exit poll γκουγκλάρει την ερώτηση και βγαίνουν μπροστά του αμέτρητες σελίδες.

Ασχοληθείτε συνεπώς με πιο πρακτικά πράγματα που συμβαίνουν στην κοινωνία!
Δείξτε ανάλογη ταχύτητα και ευαισθησία σε γεγονότα που βλάπτουν όλους μας καθημερινά με αποφάσεις μάλιστα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Τους τύπους να μην παρακάμπτουμε.Αυστηρά να τηρούμε το γράμμα του Νόμου και περί της ουσίας
κ ο λ ο κ υ θ ο π η τ α !!!!

Καλό βράδυ ....

zeidoron dtsoukas είπε...

Aκριβώς Λυγερή μου,όπως τα λες!
Δες στην καινούργια ανάρτηση τη μήνυμα ήρθε πριν από λίγο,αυτό δεν είναι παράνομο;
Τι ψάχνουμε να βρούμε δυστυχώς.
Να είσαι καλά και ψυχραιμία ό,τι κι αν ακούσεις το βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom