Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο - Συλλαλητήριο και την Κυριακή


Σε κοινή 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε μια πρώτη αντίδραση στα νέα σκληρά μέτρα, ενώ τις ίδιες μέρες δεν θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα και τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ πραγματοποιούν επίσης 48ωρη απεργία.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει ο Αθήνα 9,84, προγραμματίζουν συλλαλητήρια στις 11 το πρωί την Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος. Την Κυριακή το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα, μπροστά στη Βουλή, την ώρα που τα νέα μέτρα θα ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια.

Επιπλέον, στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), η Εδοπ-ΔΕΗ, η ΟΤΟΕ και η ΠΝΟ.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ταυτόχρονα:

-Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 12/2/2012 και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα
-Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες μέλη στην Περιφέρεια θα διοργανώσουν ανάλογες αγωνιστικές εκδηλώσεις με κυρίαρχο τα συλλαλητήρια την Κυριακή 12/2/2012.
-Στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας (Διοίκηση, Ε. Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα.
-Η ΓΣΕΕ θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom