Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές:Κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις των ΑΜΕΑ και των απόρων


Τ' είχες Γιάννη; τ' είχα πάντα!
Ξανά στο ίδιο έργο θεατές,ξαναμανά παιχνίδια στις πλάτες των ΑμεΑ.
Από τις 13 Ιανουαρίου 2012 ο Ο.Α.Σ.Θ. είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

Παράταση ισχύος δελτίων ελεύθερης μετακίνησης Α.με.Α.
Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι τα δελτία – κουπόνια ελεύθερης μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρίες (Α.με.Α.) Β΄ εξαμήνου 2011, θα ισχύουν έως και 29 Φεβρουαρίου 2012.
------
Ε!κάποια στιγμή (σε 5 μέρες) αυτή η προθεσμία θα εκπνεύσει....
Δεν θα γίνονται δεκτά πλέον τα πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για τους ΑμεΑ και τους απόρους, συμβεβλημένους με την Πρόνοια, από την 1η Μαρτίου, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ (βέβαια ένας ένας θα ακολουθήσουν και οι λοιποί οργανισμοί), ενώ θα επιβάλλονται και πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εισιτήριο.

Ο οργανισμός, που χρηματοδοτείται κάθε χρόνο με γενναία κρατική επιχορήγηση προειδοποιεί ότι δεν θα κάνει δεκτά τα πάσο των αναπήρων από τον επόμενο μήνα, αν το υπουργείο Υγείας δεν εξοφλήσει το ποσό της επιδότησης για το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Η διοίκηση αναμένει την υπογραφή της νέας σύμβασης, καθώς και την αποπληρωμή του χρέους, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, από τη σύμβαση του προηγούμενου έτους.

Επειδή σ' αυτή τη χώρα ζούμε κι επειδή έχουμε ακόμα μνήμη ψάξαμε και βρήκαμε πως ακριβώς το ίδιο συνέβη και πέρσι και φυσικά την ίδια εποχή.Πιθανότατα το ίδιο να είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια.Για του λόγου το αληθές διαβάστε εδώ.

Και το εύλογο ερώτημα προκύπτει από μόνο του:Γιατί θα πρέπει κάθε χρόνο η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών να αποφασίζει  την παύση ισχύος των καρτών ελεύθερης μετακίνησης των ΑμεΑ,να αρχίζουν μετά οι διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους υπουργούς κι αφού ταλαιπωρηθούν και ξεφραγκιαστούν οι ΑμεΑ μετά να επιτυγχάνεται συμφωνία και να εκδίδονται καινούργιες κάρτες;Ημαρτον βρε αθεόφοβοι;Δεν ακούσαμε ποτέ να καθυστερεί η καταβολή της Βουλευτικής αποζημίωσης αλλά θα μου πείτε ότι το συγκεκριμένο κονδύλι ψηφίζεται ξεχωριστά στον προϋπολογισμό ενώ οι υπόλοιποι ας πάνε ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom