Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικό σκάφος με 70 λαθρομετανάστες στη Σάμη της Κεφαλονιάς


Σκάφος με 70 περρίπου μη νόμιμους μετανάστες (η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ), συνελήφθη ανατολικά της Κεφαλονιάς ( κοντά στο νησί Άτοκος ), από περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Η εθνικότητα των μ. ν. μεταναστών είναι Αφγανική. Μεταξύ αυτών 2 δεκατριάχρονα παιδιά και μία γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σάμης, για προλεηπτικές εξετάσεις. Όπως είπαν τα παιδιά στους εργαζόμενους του Κ.Υ.Σ., είχαν να φάνε εννέα ημέρες! Φαγητό τους προσέφεραν οι εργαζόμενοι του Κ.Υ.


Απ' ότι μπορέσαμε να δούμε οι συνθήκες μεταφοράς ήταν άθλιες. 70 άτομα στιβαγμένα πάνω σ' ένα πλοιάριο 15 μέτρων, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον! Το σκάφος έφερε σημαία Τουρκίας.Στο λιμάνι της Σάμης εκτός από τους άνδρες του Λ. Σ. Σάμης, συνέδραμαν στην υποδοχή των μεταναστών, άνδρες του Α Τ. Σάμης, το Κ. Υγείας Σάμης με το ασθενοφόρο και οι εθελοντές Σαμαρείτες. Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, οι μετανάστες θα προωθηθούν στο Αργοστόλι.
http://www.vlahatasamis.blogspot.com/

Στο Ξενοδοχείο Φωκά φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες
Στο Ξενοδοχείο Φωκά φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες.

Στο ξενοδοχείο Φωκά τελικά φιλοξενήθηκαν οι λαθρομετανάστες. Μετά τη Σάμη όπου πέρασαν από ιατρικό έλεγχο και μόνο μια κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, τους μετέφεραν στο Ξενοδοχείο Φωκά όπου και διανυκτέρευσαν το Σάββατο.
Σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ΕΛΜΕ-ΚΙ και ΚΚΕ τους επισκέφθηκαν και βρήκαν ευκαιρία να συζητήσουν  μαζί τους. Οι περισσότεροι ήταν στα δωμάτιά τους μιας και ήταν εξουθενωμένοι, από το ταξίδι, είχαν να φάνε 9 μέρες.
Ο Τούρκος λαθρέμπορος το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα.
http://kefaloniaphotonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom