Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ζωγραφιώτες Ενάντια στα Μέτρα - Φέρε το λογαριασμό σου!

Φέρε το λογαριασμό σου στο παλαιό δημαρχείο, κάθε Τρίτη - Πέμπτη 6 - 8μμ

Τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα από την ψήφιση αλλεπάλληλων μνημονίων,  με τις περικοπές μισθών και την ακρίβεια σχεδόν όλων των προϊόντων, το βιοτικό μας επίπεδο έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Συνεχίζουν τη ληστεία των πενιχρών ή ανύπαρκτων εισοδημάτων μας, "ταΐζοντας" με τα λεφτά μας το "τρύπιο" βαρέλι του χρέους και τις τράπεζες. Ένα χρέος που δεν δημιούργησε και δεν καρπώθηκε ο λαός, καλείται όμως να πληρώσει. Από όλο τον πλούτο γύρω μας, το μόνο που  ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού, είναι το δημόσιο χρέος.

Επιβάλουν κάθε πιθανό και απίθανο φόρο, προκειμένου να αρπάξουν όσα μπορούν από τα λαϊκά στρώματα. Επέβαλλαν έτσι και το τέλος ακινήτων (χαράτσι) μέσω της ΔΕΗ. Ένα νέο άδικο φόρο που πλήττει όλους οριζόντια και όπως και οι υπόλοιποι νέοι φόροι, δεν πάει σε παιδεία, υγεία, περιβάλλον. Πάει κατ’ ευθείαν στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Ενός χρέους που δεν πρέπει και δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Δεν το χρωστάμε! Δεν τα φάγαμε μαζί.
Χιλιάδες κάτοικοι σε όλη τη χώρα οργανώνουν την άρνηση πληρωμής, μέσα από επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες, σωματεία και μαζικούς φορείς, διαδικασία που αναγκάζει την κυβέρνηση σε συνεχείς ελιγμούς.

Πάνω από 500.000 χαράτσια δεν έχουν πληρωθεί.  Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε. Με νέα τροπολογία η διακοπή ρεύματος θα γίνεται πλέον μόνο μετά από εντολή του υπουργείου οικονομικών (και όχι αυτόματα από τη ΔΕΗ), ενώ μετά από παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της 1ης δόσης, η ΔΕΗ παύει να ασχολείται με το χαράτσι για τους πελάτες που δεν το πλήρωσαν, μεταβιβάζοντας την ευθύνη της είσπραξης στη εφορία.

Στου Ζωγράφου κάθε Τρίτη – Πέμπτη (προς το παρόν) από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 μαζεύουμε λογαριασμούς που έχει πληρωθεί μόνο η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το τέλος ακινήτων, προκειμένου μαζικά να καταθέσουμε εξώδικα στην ΔΕΗ. Προσπαθούμε να γίνουμε χιλιάδες και στην πόλη μας όσοι δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι. Με την αυτοπεποίθηση που παρέχει το μαζικό κίνημα, σε αντίθεση με την απογοήτευση της ιδιοτέλειας. Έτοιμες λύσεις δεν έχουμε, η μόνη μας ελπίδα είναι να βρεθούμε όλοι μαζί. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν προσπαθούμε να αναδιανείμουμε την φτώχεια μας αλλά να τα βάλουμε με τις αιτίες που την παράγουν. Δεν θέλουμε να αναλάβει η «κοινωνία των πολιτών» τις ευθύνες που αναλογούν στο κράτος, ειδικά όταν αυτό το χρυσοπληρώνουμε. Παλεύουμε για την οριστική ακύρωση των χαρατσιών (και κάθε άδικου μέτρου). Για να πάψουμε να πληρώνουμε "κερατιάτικα" πρέπει να ανατρέψουμε τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που γεννούν χαράτσια, φτώχεια και ανεργία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Δεν θα κουραστούν πριν μας ρίξουν στον γκρεμό. Πρώτα θα μας ρίξουν και μετά θα πάρουν ανάσα.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής σαν αυτό που έριξε την Θάτσερ το 1991 στην Μ. Βρετανία. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τις ζωές μας.

Δεν προερχόμαστε από το πουθενά. Δεν εμφανιστήκαμε χτες. Έχουμε συνεχή παρουσία χρόνων στην γειτονιά. Οι περισσότεροι από εμάς συμμετείχαμε στα κινήματα για τους ελεύθερους χώρους (Βίλα Ζωγράφου, γκαράζ στις πλατείες κ.α.). Κινήματα που μετράνε χειροπιαστές και σημαντικές νίκες. Συνεχίζουμε  για να τους διώξουμε μια και καλή και όχι να μας διώξουν. Έτσι κι αλλιώς ήρθε πλέον η ώρα να φύγουν.

“Ζωγραφιώτες ενάντια στα μέτρα”
katoikoizantimetra.blogspot.com
katoikoi.z.anti.metra@gmail.com - 6971995036


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom