Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ολοι θέλουν να ροκανίσουν τον Υμηττό!


Για άλλη μία φορά φέτος το καλοκαίρι Ο Υμηττός μας, στην περιοχή της Γλυφάδας ξανατυλίχθηκε στις φλόγες. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, των κατοίκων και των εθελοντικών ομάδων έσωσε το βουνό.

Η έναρξη της πυρκαγιάς τα μεσάνυχτα δείχνει ότι ήταν εμπρησμός. Και επειδή φωτιές από φυσικά αίτια δύσκολα ανάβουν εκείνες τις ώρες πάρτε μία γεύση για το ποιοι «καίνε» τον Υμηττό.

Στη Γλυφάδα μία εβδομάδα πριν την φωτιά, ο δημάρχος Γλυφάδας προσπάθησε να στήσει νεκροταφείο σε περιοχή του Υμηττού, που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Για το θέμα έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι δήμουι Κρωπίας, Παιανίας –Γλυκών Νερών στρέφονται μαζικά και συντονισμένα κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ και του Οργανισμού της Αθήνας να εντάξει στο καθεστώς προστασίας του βουνού εκατοντάδες χιλιάδες εκτάσεις που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους καλλιεργούνταν ή αποτελούν οικισμούς που έχουν πάρει φως-νερό με προηγούμενες ρυθμίσεις της πολιτείας.

Σύμφωνα με τα απανωτά ε-μαιλ που μας έρχονται επικουρικά με τους δήμους, προσφεύγουν και οι ενδιαφερόμενοι οικιστές όπως αυτοχαρακτιρίζονται. Οι καταπατητές δηλαδή. Περισσότερα εδώ και εδώ.
http://zografoubloging.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom