Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

«Πόθεν έσχες»: «Αστρονομικά» νούμερα για Χατζηδάκη - Κεραμέως


Διαβάζω «διαγώνια» τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Εντάξει, ξέρουμε πόσο πλούσιοι είναι. Τα Μέσα παίζουν και ξαναπαίζουν εκείνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αριστεροί και τόσα χρήματα;», αναρωτιούνται.

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ 
Στέκομαι σε δύο που είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Όχι για το μέγεθος του πλούτου μόνο. Αλλά για τη σύμπλευσή τους με τη σκληρότατη αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν εκείνοι που τους ανήκουν.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Κωστής Χατζηδάκης κατέχουν πλούτο ισάξιο με την αγριότητα που επιβάλλουν με την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική τους. Εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα. Επενδύσεις στο εξωτερικό. Αστρονομικά νούμερα.

Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός των ρεπό αντί για υπερωρίες

Περιουσία της τάξης των 1.098.692,18 ευρώ έχει ο υπουργός που το νομοσχέδιο που φέρει το όνομά του θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία των σκληρότερων αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη μεταπολίτευση και μετά. 

Το αστρονομικό ποσό προκύπτει από το δηλωθέν ετήσιο συνολικό καθαρό εισόδημα που είναι 247.745,57 ευρώ και από 815.095,28 ευρώ, από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, εφάπαξ κ.λπ. 

Εντύπωση προκαλεί η έντονη χρηματιστηριακή δραστηριότητα που φτάνει τις πέντε σελίδες στη δήλωσή του, με την ING BELGIUM SA να χειρίζεται τις επενδύσεις του. Ο υπουργός έχει 27 ακίνητα.


 

Νίκη Κεραμέως, η υπουργός που διαλύει τη Δημόσια Παιδεία

Οι καταθέσεις της υπουργού Παιδείας και του συζύγου της σε τράπεζες της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών ανέρχονται σε 1.394.759 ευρώ

Εκείνη έχει τραπεζικό λογαριασμό στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank με καταθέσεις 1.014.814,81 ευρώ. 

Το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα είναι 236.634 ετήσιο εισόδημα. Επίσης το ζεύγος διαθέτει μετοχές αξίας 596.856 ευρώ. Είναι ιδιοκτήτες 11 ακινήτων. Ανάμεσα τους ένα διαμέρισμα στο Βέλγιο. Διαθέτουν 2 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, εκείνο των 3.000 κυβικών ανήκει στην υπουργό Παιδείας. Τέλος υπάρχει και ένα δάνειο 90.000 με οφειλόμενο υπόλοιπο 66.576 ευρώ.

https://www.2020mag.gr/

Δείτε ΕΔΩ όλες τις Δηλώσεις Περ. Κατάστασης των πολιτικών 2021 (χρήση 2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom