Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Μετανάστρια γέννησε στα βράχια, σε βραχονησίδα στη Λέσβο (φωτο)


Στα βράχια, σε μια βραχονησίδα κοντά στη Λέσβο, που προσάραξε το σκάφος με το οποίο επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, γέννησε μετανάστρια.

Το φουσκωτό σκάφος με επιβάτες 30 μετανάστες και πρόσφυγες (25 άνδρες και 5 γυναίκες) ξεκίνησε από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα.

Αγνωστο πώς, κατέληξε στη νησίδα Μπαρπαλιάς ανατολικά της Μυτιλήνης. όπου και εντοπίστηκε από σκάφους του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Το σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το φουσκωτό και περισυνέλεξε όλους τους πρόσφυγες/μετανάστες μεταφέροντάς τους με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη βραχονησίδα βρέθηκαν αντιμέτωποι και μια έκπληξη, καθώς εκεί είχε μόλις γεννήσει μια από τις μετανάστριες.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης περίμενε ασφθενοφόρο το οποίο και παρέλαβε τη μητέρα με το βρέφος που γεννήθηκε κάτω από αυτές τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες για να τους μεταφέρει στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι του κράτους της Ερυθραίας.

«Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που έσωσαν μια μητέρα και το παιδί της που γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα και τους οποίους εγκατέλειψαν αδίστακτοι διακινητές. Μητέρα και παιδί είναι πλέον ασφαλείς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης», τόνισε με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τη νέα διάσωση μεταναστών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

«Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο» πρόσθεσε ο υπουργός.


Φωτογραφίες: Aegean Boat Report

https://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: