Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Σύρος: Μαζική συμμετοχή και παλμός στην κινητοποίηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου (φωτο & βίντεο)


Με ιδιαίτερο παλμό και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ερμούπολης, για τα αυξημένα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, το οποίο διαρκώς αποδυναμώνεται.

Η κινητοποίηση προγραμματίσθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και μαζί του ένωσαν τη φωνή τους αρκετοί σύλλογοι και σωματεία του νησιού, όπως και απλοί πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την ανησυχητική διόγκωση των προβλημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την παράλληλη αύξηση των απαιτήσεων για υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τις πύλες του Νοσοκομείου με κατεύθυνση προς το κέντρο της Ερμούπολης μέσω των κεντρικών δρόμων. Η πρώτη στάση έγινε στο επιβατικό λιμάνι του νησιού κατά τη διάρκεια της άφιξης του πλοίου Blue Star Paros προερχόμενο από το Πειραιά, με τους διαδηλωτές να κάνουν ολιγόλεπτη ειρηνική κατάληψη στον καταπέλτη, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά τους.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες με πανό και συνθήματα, κατευθύνθηκαν μέσω του παραλιακού δρόμο προς το εμπορικό κέντρο και την Πλατεία Μιαούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια της πορείας, εις ένδειξη συμπαράστασης της κινητοποίησης, την οποία στήριξε επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, όπως και άλλα σωματεία του νησιού.

Ειδικότερα, την κινητοποίηση στήριξαν τα συλλογικά όργανα του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού (Εμπορικός Σύλλογος, Τερψιχόρη κα.) σωματεία εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα, στην αυτοδιοίκηση και στην εκπαίδευση, το Σωματείο του Νεωρίου, τοπικές οργανώσεις πολιτικών κομμάτων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου κ.α.

Στην πορεία συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι, αύριο Πέμπτη 9/6 στις 15:00 έχει προγραμματισθεί συνάντηση αντιπροσωπείας από την Σύρο, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη με αντικείμενο τα ζητήματα του Νοσοκομείου του νησιού.

Τα βασικά αιτήματα τα οποία έχουν εκφραστεί για την ενίσχυση του Νοσοκομείου είναι:

  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  Αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.
  • Καμία μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας των Κυκλάδων
  • Άμεση επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ – Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής, σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Αύξηση Μισθών Εμείς θέλουμε αύξηση των μισθών και όχι τα χρήματα των ασθενών.
  • Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία
  • Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.
  • Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού

https://cyclades24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom