Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ισχυρότατη έκρηξη ισοπέδωσε παλιό ξυλουργείο στο Μενίδι - Τι βρέθηκε στο υπόγειο του κτιρίου (φωτο & βίντεο)


Άγνωστος μέχρι στιγμής ο λόγος της έκρηξης - Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη για θύματα ή τυχόν ζημιές σε παρακείμενα κτίσματα.

Από μια εκκωφαντική έκρηξη σε ένα παλαιό, εκτός λειτουργίας ξυλουργείο, ξύπνησαν στις 4:00 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της οδού Ικονίου στο Μενίδι.

Από την έκρηξη, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το εργαστήριο, σημειώθηκαν υλικές ζημιές και σε σταθμευμένα ΙΧ, καθώς υλικά εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση αρκετών μέτρων.

Σύμφωνα με περίοικους, το εργαστήριο το τελευταίο διάστημα είχε ενοικιαστεί και ανακαινιζόταν, ενώ κατά διαστήματα έφθαναν εκεί άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κ. Παπαδόπουλου, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μία μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες, οι οποίοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο κτίριο και αποχώρησαν δευτερόλεπτα πριν ακουστεί η εκκωφαντική έκρηξη. Παράλληλα, έχει βρεθεί στο σημείο και ένα αυτοκίνητο που περιείχε κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Το υλικό βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και εξετάζεται, ενώ συγκεντρώνονται και στοιχεία από τα υπολλείμματα στο χώρο.

Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

https://www.ertnews.gr/
menidi_ekriksi__1_
menidi_ekriksi__5_
Επί τόπου έσπευσαν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο δεν είχε προκληθεί φωτιά και δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Επί τόπου βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.
menidi_ekriksi__3_
menidi_ekriksi__2_
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε παρακείμενα κτίσματα ή θύματα, αλλά οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.
fotia11
reyma0

Τι βρέθηκε στο υπόγειο του κτιρίου - Γιατί αναλαμβάνει τις έρευνες η Ασφάλεια Αττικής


Νέα δεδομένα για την έκρηξη στο ξυλουργείο στο Μενίδι. Πού στρέφουν πλέον τις έρευνές τους οι Αρχές. 

του Θεοδόση Π. Πάνου 

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα σε πυροσβεστική και Αστυνομία από ισχυρή έκρηξη σε ξυλουργείο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μενίδι. 

Τι ακριβώς συνέβη; Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, δύο άτομα έσπασαν την τζαμαρία και μπήκαν μέσα στο υπό ανακαίνιση ξυλουργείο. Πυροδότησαν μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας με φυτίλι και έφυγαν. Από τον εκρηκτικό μηχανισμό δικαιολογούνται μάλιστα οι εκτεταμένες υλικές ζημιές. Στο σημείο έφτασαν και ειδικοί της αστυνομίας. 

Πραγματοποιώντας έρευνα στο υπόγειο του καταστήματος που είναι και γκαράζ, ανακάλυψαν ένα μεγάλο φορτηγό γεμάτο με κούτες λαθραία τσιγάρα. 

Πλέον οι έρευνες παίρνουν διαφορετική τροπή και έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom