Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε το τρίτο κρούσμα στη χώρα μας


Επιβεβαιώθηκε το τρίτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην χώρα μας σύμφωνα με την ΕΡΤ. Χθες μεταφέρθηκε ένας τουρίστας από την Νάξο καθώς είχε συμπτώματα που κρίθηκαν ύποπτα.

Μετά από σειρά εξετάσεων αποφασίστηκε χθες, για προληπτικούς λόγους, η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Tο απόγευμα οργανώθηκε η μεταφορά του ασθενή με ελικόπτερο Chinook, το οποίο έφθασε στην πρωτεύουσα λίγη ώρα αργότερα. 

Η αερο-διακομιδή του ασθενούς έγινε μέσα στην ειδική κάψουλα όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για 30χρονο από την Βρετανία.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, οσφυαλγία, λεμφαδενοπάθεια, ρίγος και εξάντληση, ενώ συνήθως εμφανίζεται χαρακτηριστικό εξάνθημα 1 με 5 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.

https://www.enikos.gr/

Το ύποπτο κρούσμα από την Νάξο είναι ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων

Σημειώνεται πως ο άνδρας είχε αντιμετωπιστεί ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων από τις αρχές της εβδομάδας, όταν προσήλθε σε Κέντρο Υγείας της Νάξου με πυρετό. Οι γιατροί τότε έκριναν πως έπρεπε να γίνει αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στο νοσοκομείο «Αττικόν» της Αθήνας, σε ειδική κάψουλα και μπήκε άμεσα σε θάλαμο υψηλής πίεσης. Σημειώνεται πως η αεροδιακομιδή κρίθηκε αναγκαία, καθώς εντοπίστηκαν στο δέρμα του εξανθήματα και είχε ανεβάσει πυρετό.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα παραμένουν δύο. Είναι εισαγόμενα από το εξωτερικό και δεν έχει υπάρξει εσωτερική διασπορά της νόσου. 

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης της ασθένειας έχουν ληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom