Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αυθαίρετο «ξεφύτρωσε» δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο & στο Μέγαρο Μαξίμου (βίντεο)


Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Ένα αυθαίρετο «ξεφύτρωσε» ξαφνικά στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε πείσμα των νόμων, αλλά και της κοινής λογικής, το αυθαίρετο κτίσμα φιγουράρει σε μια περιοχή ιστορικής σημασίας γεμάτη αρχαιολογικά μνημεία.

Την ώρα που η πρωτεύουσα παλεύει να απαλλαγεί από συνήθειες ετών με την κατασκευή αυθαίρετων κατασκευών, κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να χτίσουν χωρίς καμία πρόβλεψη, χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον.

Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, στην ταράτσα πολυκατοικίας ξαφνικά μέσα σε λίγες ημέρες χτίστηκε μια κατασκευή που κανείς δε γνωρίζει πώς και το σημαντικότερο αν πήρε ποτέ άδεια και με ποιο τρόπο.

Τι λέει όμως ο αντιδήμαρχος δόμησης για το προκλητικό αυτό κτίσμα;

«Στη συγκεκριμένη περιοχή ακριβώς επειδή είναι και ιδιαίτερης σημασίας και ιστορικής σημασίας, υπάρχουν ειδικοί κανόνες και προς τα ύψη αλλά και ως προς τις όποιες κατασκευές», σημείωσε ο αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας – δόμησης δήμου Αθηναίων Γρηγόρης Λέων.

Μάλιστα, πάνω στη ταράτσα χτίστηκε στη θέση μίας παλιάς πέργκολας, κατασκευή κλειστού τύπου με τζαμαρίες. Και όλα αυτά, στην καρδιά της Αθήνας στην Ηρώδου Αττικού, ένα σημείο που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες, αλλά και ηγέτες από όλο τον κόσμο που αντικρίζουν το αυθαίρετο ενός Κύπριου, επιχειρηματία στην χώρα μας, αντί να βλέπουν την Ακρόπολη.

Και ενώ οι νόμοι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηροί, κάποιοι συνεχίζουν να αυθαιρετούν και να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Η προκλητική και σκανδαλώδης υπόθεση αυθαιρεσίας εξετάζεται πλέον από τις αρχές που θα ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom