Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Εύβοια: Η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού Κρεμαστό και καίει πεύκα - Ενισχύονται οι δυνάμεις (βίντεο)


Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Κρεμαστό, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί με εναέρια μέσα να τη θέσει υπό έλεγχο, επειδή έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου που μίλησε στο evima.gr και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ, εκτός από τα 2 Erickson και 2 Air Tractors από Τατόι, επιχειρούν +2 CL 415 από Ελευσίνα, +3 Air Tractors από Αγχίαλο. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Η πρώην γενική γραμματέας αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής ΝΔ Εύβοιας, Σοφία Νικολάου, αφού ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Κώστα Δημά για την έκταση της πυρκαγιάς, επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου και ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια μέσα τα οποία και έφτασαν άμεσα και συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr o αντιδήμαρχος του δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστας Δημάς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφοι. Ακόμη στην κατάσβεση επιχειρούν και υδροφόρες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει και η εκκένωση του χωριού της περιοχής μεταξύ Κρεμαστού και Γαίας.

 Δείτε εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom