Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Σκιάθος: Η θάλασσα ξέβρασε 2,4 κιλά κόκας στον Άγιο Παντελεήμονα


Πακέτα με κοκαΐνη βάρους 2,4 κιλών ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονος στη βόρεια πλευρά της Σκιάθου. Η εκστρατεία καθαρισμού παραλιών του νησιού του Παπαδιαμάντη τον περασμένο Απρίλιο έβγαλε λαγό.

Εθελοντές βρήκαν ένα περίεργο πακέτο με άγνωστο περιεχόμενο, στο οποίο είχε διεισδύσει νερό και το πέταξαν στα σκουπίδια. Βρίσκοντας όμως και δεύτερο πανομοιότυπο παραξενεύτηκαν και απευθύνθηκαν στο Λιμενικό.

Η λιμενική αρχή Σκιάθου διαπίστωσε ότι το ύποπτο δέμα περιείχε λευκή ουσία και ότι ήταν κοκαΐνη. Ηταν τοποθετημένη μέσα σε νάιλον συσκευασία σε βιντεοκασέτα, η οποία περιβαλλόταν από πλαστική σακούλα που ήταν καλά τυλιγμένη με ταινία. Στην Υπηρεσία σήμανε συναγερμός. Οι λιμενικοί αναζήτησαν και εντόπισαν στα σκουπίδια και το δεύτερο δέμα.

Καθένα από τα δύο πακέτα με άγνωστους παραλήπτες ζύγιζε 1,2 κιλά της ναρκωτικής ουσίας. Εντούτοις, οι έρευνες του Λιμενικού το χρονικό διάστημα που ακολούθησε έμειναν στον αέρα, αφού δεν εντοπίστηκαν ποτέ ούτε οι παραλήπτες των πακέτων, ούτε και οι αποστολείς τους, καθώς κανένας δεν εμφανίστηκε στο σημείο για να τα παραλάβει.

Τα ύποπτα δέματα βρέθηκαν στην ακτή, στο εσωτερικό τους όμως είχε διεισδύει θαλασσινό νερό. Πιθανότατα ξεβράστηκαν από τη θάλασσα. Το πιο πιθανόν είναι ναρκέμποροι να τα πέταξαν κακήν κακώς στην προσπάθειά τους να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο λιμενικών και έφυγαν με σκάφος. 

Ο κυματισμός της θάλασσας τελικά ξέβρασε τις ταινίες στην ακτή και το περιεχόμενό τους αποκαλύφτηκε στην εκστρατεία καθαρισμού τον περασμένο Απρίλιο.

Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο του 2019 είχε εντοπιστεί χασίς βάρους ενός τόνου και εκατόν εβδομήντα δύο κιλών σε σπηλιά της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου, όπου ναρκέμποροι τα είχαν κρύψει. Το λιμενικό είχε προχωρήσει τότε στη σύλληψη 35χρονου Αλβανού στο Αγκίστρι και άλλων τριών Αλβανών μετά από άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στα ανοιχτά της Λέσβου.

Η περίεργη υπόθεση κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βόλου για περαιτέρω έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση και παρέπεμψε την υπόθεση στην ανάκριση έχοντας ασκήσει δίωξη κατά άγνωστου ή άγνωστων ατόμων για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom