Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη χάνει το σπίτι της για 15.000 ευρώ (βίντεο)


Αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό του σπιτιού της βρίσκεται η Ιωάννα Κολοβού, συνταξιούχος δημοσιογράφος και 40 χρόνια στενή συνεργάτις του Μίκη Θεοδωράκη.

Η κ. Κολοβού, που επί χρόνια βρίσκονταν στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του Open ανέφερε πως για 15.000 ευρώ το σπίτι που μένει βγαίνει σε πλειστηριασμό. Όπως είπε, είναι χαμηλοσυνταξιούχος, αφού η σύνταξή της δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ, ενώ έχει χάσει και τον σύζυγό της.

Σημείωσε πως χάνει το σπίτι της για χρέη ύψους 15.000 ευρώ σε κάρτες, την ίδια ώρα που ο γιος της εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Όπως παραδέχτηκε η ίδια, κάθε ώρα ζει με τον φόβο ότι θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής να τη βγάλει από το σπίτι της: «Το σπίτι είναι 50 ετών, μού το είχε δώσει ο πατέρας μου, και αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχω. Νιώθω σαν κυνηγημένη αυτή τη στιγμή, λες και είμαι παράνομη. Κάποτε λέγανε ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται – δεν προστατεύεται.

Δεν είναι καν δάνειο αυτό που είχα πάρει, ήταν κάρτες, όταν η Εθνική έλεγε “όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα”, μάζεψα και εγώ τις κάρτες και το χρέος ήταν 15.000. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο.

Αυτό το χρέος σιγά – σιγά γιγαντώθηκε. Με ειδοποιήσανε κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Ήρθε ένας κύριος, κλητήρας με ύφος αυτοκράτορα, και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο».

Αποκάλυψε πως ποτέ δεν της έγινε πρόταση να καταβάλλει κάποιο ποσό για να κλείσει η υπόθεση: «Καθημερινώς δεχόμουν τηλεφωνήματα, ζούσα με αυτή την αγωνία. Με το που ήρθε ο κλητήρας νιώθω παράνομη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω φοβερά άσχημα».

«Το χρέος της κατέληξε σε fund - Σοβαρές παρατυπίες»

Στην εκπομπή μίλησε και η δημοσιογράφος Γιώτα Αντωνοπούλου η οποία σημείωσε ότι, το χρέος της κ. Κολοβού κατέληξε σε fund. «Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού είναι άδικο και κοινωνικά ανάλγητο. Η ίδια έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ευάλωτου νοικοκυριού. Γνωρίζουμε ότι πορεύτηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα σε όλο της τον επαγγελματικό βίο ενώ έχει και μία πολύ μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό.

Δεν παρακαλούμε να βρεθεί μία λύση, απαιτούμε να βρεθεί. Και από τα λεγόμενά της αλλά και από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί από τους δικηγόρους, αποδεικνύεται ότι έχουν υπάρξει και σοβαρές παρατυπίες στην όλη διαδικασία. Απευθύνω έκκληση προς την κυβέρνηση και προς όλα τα κόμματα να εξετάσουμε τι συμβαίνει με τις εταιρείες που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες γιατί αποδεικνύεται ότι λειτουργούν με τρόπο αυθαίρετο και απαράδεκτο».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: